چطور بدون از بین رفتن تغییراتی که قبلا روی سایت خود اعمال کردهایم، قالب وردپرس را بروزرسانی کنیم؟ یکی از بهترین نکاتی که در رابطه با وردپرس وجود دارد این است که دارای گزینههای سفارشیسازی ساده است که میتوانید از طریق قالبها و افزونههای وردپرس به آنها دست یابید. همچنین میتوانید با افزودن اسنیپت کدها و کدهای CSS استایل خود به قالب وردپرس این تغییرات و حالات سفارشی را ارتقای بیشتری نیز بدهید. اما وقتی نوبت به بروزرسانی قالب میشود مشکلاتی پدید میآید. اگر دقت نکنید امکان اینکه برخی از تغییراتی که قبلا در قالب بوجود آوردهاید از بین برود، افزایش خواهد یافت. پس آپدیت قالب وردپرسباید بگونه ای باشد که بدون از دست رفتن تغییرات امکانپذیر شود.
بروز رسانی قالب وردپرس بدون از دست رفتن تغییرات
در این مقاله به شما نشان میدهیم که بروزرسانی قالب وردپرس بدون از دست رفتن تنظیمات سفارشی تا چه حد آسان است. همچنین به شما خواهیم گفت که چطور به درستی قالب خود را سفارشی کنید تا در زمان فراهم آمدن قابلیت بروزرسانی تحت تاثیر قرار نگیرد.
بروزرسانی قالب وردپرس چگونه است؟
وردپرس دارای سیستم قدرتمند بروزرسانی است که نه تنها باعث بروزرسانی خود وردپرس میشود بلکه آپدیت قالبها و افزونههای آن را نیز پوشش میدهد. وبسایت وردپرس شما به طور منظم از صفحهی “پیشخوان » بهروزرسانیها” وضعیت بهروزرسانی را بررسی کرده و آن را اعمال خواهد کرد.
زمانی که بهروزرسانی یک قالب آماده میشود میتوانید در صفحهی “نمایش » پوستهها” یک اعلان را مشاهده کنید.
بهروزرسانیها برای امنیت و عملکرد وبسایت وردپرس شما بسیار لازم است. جدا از مسائل امنیتی و از بین بردن باگها، ارتقادهندگان قالب میتوانند از طریق این بهروزرسانیها ویژگیهای جدید را معرفی کنند. شما میتوانید برای نصب نسخهی جدید به سادگی بر روی دکمهی بهروزرسانی کلیک کنید. سپس وردپرس به دانلود پک قالب میپردازد و آن را از حالت زیپ خارج میکند و فایلهای قدیمی را با فایلهای جدید جایگزین میکند.
این کار باعث میشود تا فایلهای نصب شدهی قالب قدیمی وبسایت شما بازنویسی شوند. اگر به صورت دستی کدهای سفارشی را به فایلهای قالب وردپرس خود افزودهاید، تغییراتی که اعمال کردهاید از بین خواهند رفت و دیگر نمیتوانید آپدیت قالب وردپرس بدون از دست رفتن تغییرات داشته باشید.
با این وجود بگذارید باید بررسی شود که کدام یک از این تغییرات مربوط به قالبها ایمن هستند و کدام یک از موارد سفارشی شده از بین میروند.
تغییراتی که هنگام بروز رسانی قالب از بین نمی روند
راههای متفاوتی برای سفارشی کردن قالب وردپرس شما وجود دارد. برخی از این تغییرات از حذف شدن ایمن هستند چرا که در دیتابیس مخصوص وردپرس ذخیره میشوند. این موارد شامل تمام تغییراتی هستند که از طریق سفارشی سازی داخلی قالب وردپرس از صفحهی “نمایش » سفارشیسازی” اعمال میشوند.
این سفارشیسازی قالب به شما امکان این را خواهد داد که قالب وردپرس خود را تغییر دهید و تمام تغییرات را در دیتابیس وردپرس دخیره میکند. شما میتوانید عکس بالای صفحه، رنگها، صفحهآرایی، CSS سفارشی و موارد دیگری را تغییر دهید. منوهای ویجت و مسیریابی وردپرس تحت تاثیر بهروزرسانی قالب قرار نمیگیرند. قالبهای محبوب وردپرس همچون Astra و Ocean WP هماکنون با افزونههای همراه وارد بازار میشوند. این افزونهها به سبب افزودن ویژگیهای اضافی به قالب شما استفاده میشوند. هر تغییری در قالب که از طریق این افزونههای همراه ایجاد شود نیز بر اثر بهروزرسانی قالب صورت نمیگیرد و میتوان گفت شما در بروزرسانی قالب وردپرس بدون از دست رفتن تنظیمات سفارشی موفق خواهید شد.
اگر صفحهآرایی وردپرس خود را با استفاده از صفحهسازهایی همچون Divi Beaver Builder،المنتور و … سفارشی میکنید این تغییرات نیز تحت تاثیر قرار نمیگیرند و آپدیت قالب وردپرس بدون از دست رفتن تغییرات انجام میشود. هر ویژگی دیگری نیز که با استفاده از افزونه به سایت خود اضافه کردهاید نیز محفوظ خواهد ماند. برای مثال فرمهای برقراری تماس وردپرس، Google Analytics، email newsletter popups و … از تغییر محفوظ هستند .
تغییراتی که به هنگام بهروزرسانی قالب از دست میدهید
اگر هرگونه کد را به فایل functions.php قالب خود اضافه کرده باشید، این کد از بین خواهد رفت. هر تغییر CSS که به صورت مستقیم به فایل استایل شیت قالب (style.css) افزودهاید نیز پاک خواهد شد. و اینجاست که کارمان سخت شده و باید ببینیم چگونه میتوان آپدیت قالب وردپرس بدون از دست رفتن تغییرات را انجام داد. حال که میدانیم کدام یک از تغییرات از بین میروند بگذارید تا در رابطه با نگهداری و بازگرداندن آنها پس از بهروزرسانی قالب صحبت کنیم.
چطور از بین رفتن تغییرات به هنگام بهروزرسانی قالب جلوگیری کنیم؟
اگر میخواهید اسنیپت کدها و یا استایلهای سفارشی را به قالب وردپرس خود بیفزایید چند روش عالی وجود دارد که باید از آنها پیروی کنید. بهترین راهحل این است که یک قالب child یا فرزند بسازید و کد سفارشی خود را به فایلهای قالب child اضافه کنید. با اینحال بسیاری از افرادی که به تازگی شروع به کار با وردپرس کردهاند ممکن است با ساختن قالب child احساس راحتی نکنند. خوشبختانه راه حلهای سادهتری نیز وجود دارد.
برای تمام تغییرات سفارشی کدها میتوانید از افزونه Code snippets استفاده کنید. این کار به شما امکان این را میدهد که اسنیپت کدها را به صورت ایمن بدون اختلال در وبسایتتان بیفزایید و تغییرات شما نیز تحت تاثیر بهروزرسانی قالب قرار نخواهدگرفت. شما حتی میتوانید قالب وردپرس خود را بدون از بین رفتن این تغییرات، عوض کنید. برای کد CSS میتوانید آن را در زیر تب Additional CSS که مربوط به customizer قالبتان است ذخیره کنید.
مرحلهی اول آمادهسازی به جهت بهروزرسانی قالب
اولین کاری که باید انجام دهید این است که به اکانت wordpress hosting خود با استفاده از FTP client متصل شوید. زمانی که متصل شدید به پوشهی wp-connect/themes/ بروید و پوشهی قالب خود را در کامپیوتر دانلود کنید.
این پوشه مخصوص بک آپ قالب شما می شود و بعدا از آن برای copy و paste کردن تغییرات پس از بهروزرسانی قالب استفاده خواهیم کرد.
مرحلهی دوم قالب بهروزرسانی شده را دانلود کنید و تغییرات را انتقال دهید
حال میخواهیم موارد سفارشی و تغییراتی که در فایلهای قدیمی قالب اعمال کردهایم را به نسخهی بهروزرسانی شده انتقال دهیم. به سادگی به وبسایت قالب خود مراجعه کنید و آخرین نسخهی مخصوص کامپیوتر خود را دانلود کنید. فایل زیپ را مکانیابی کنید و آن را extract کنید.
حالا باید تغییرات مربوط به نسخهی قدیمی و جدید را بر روی کامپیوتر خود داشته باشید. اگر تغییراتی که بر روی قالب خود اعمال کردهاید را به یاد دارید به سادگی اسنیپت کدهای قالب قدیمی را بر روی قالب جدید copy و paste کنید. از سوی دیگر اگر تغییراتی که اعمال کردهاید را به یاد ندارید باید ابتدا آنها را بیابید. آسانترین راه برای انجام این کار مقایسهی فایلهای قالبتان است. باید از یک نرمافزار مقایسهی فایل از نرم افزار هایی مثل WinMerge برای سیستم عامل های مک و Meld برای سیستم عامل های لینوکس دانلود استفاده کنید.
پوشهی هر دو قالب را در نرمافزار مربوطه باز کنید. این نرمافزار فایلها را در کنار یکدیگر به نمایش میگذارد و به شما امکان این را میدهد که فایلها را به سرعت مقایسه کنید و تغییراتی که در قالب قدیمی اعمال کردهاید را مکانیابی و نمایش دهد. از اینرو امکان بروزرسانی قالب وردپرس بدون از دست رفتن تنظیمات سفارشی برایمان فراهم میشود.
سپس میتوانید کدهای قالب قدیمی را در همان فایل در قالب جدید copy و paste کنید.
مرحلهی سوم . قالب جدید را آپلود کنید
پس از کپی کردن تغییراتتان در قالب جدید، حال آمادهی این هستید که نسخهی بهروزرسانی شده را بر روی وبسایت خود آپلود کنید. به سادگی با استفاده از FTP client به وبسایت خود متصل شوید و به پوشهی wp-content/themes بروید. پوشهی قالب جدید را انتخاب کنید و آن را در وبسایت خود آپلود کنید.
حال FTP client به شما اخطار میدهد که فایلهایتان با اسامی مشابه موجوداند. شما باید گزینهی strongOverwrite را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که فایلهای قدیمی قالبتان با فایلهای جدید جایگزین میشوند.
تمام کاری که باید انجام دهید همین است. شما با موفقیت آپدیت قالب وردپرس بدون از دست رفتن تغییرات را انجام دادید. به سایت خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که همه چیز طبق انتظار عمل میکند.