0917-062-0010

مشاوره رایگان

9 صبح تا 9 شب

شنبه تا پنجشنبه

سیستم مدیریت محتوا

تا چندی پیش برای راه‌اندازی یک وب‌سایت باید مراحل زیادی طی می نمود و  باید حتماً با کد نویسی آشنا می‌بود و یا اینکه مهارت زیادی توی برنامه‌نویسی داشت؛ اما این موضوع با وارد شدن CMSها یا همان سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس کاملاً تغییر پیدا کرد؛ تا جایی که حتی افرادی که کلاً با کد نویسی آشنا نبودند هم می‌توانستند یک وب‌سایت بسیار حرفه‌ای طراحی کنند.

درست است که این سیستم‌های مدیریت محتوا کار ما را آسان کردند، اما مشکل اینجاست که CMSها دارای پلتفرم‌های زیاد و مختلفی هستند که انتخاب یکی از آن‌ها کار راحتی نیست. به همین دلیل تصمیم گرفتیم توی این مقاله برای شما پلتفرم‌ها را بررسی و مقایسه می‌کنیم و به شما می‌گیم که انتخاب درست یک پلتفرم چه اهمیتی برای شما دارد و بهترین سیستم مدیریت محتوا (cms) برای شما چیست ؟

CMS (سیستم مدیریت محتوا) چیست

به‌صورت مختصر می‌توان گفت، CMS یک سیستم مدیریت محتوا است که به شما این امکان را می‌دهد که بدون هیچ دانش برنامه‌نویسی، یک وب‌سایت راه‌اندازی کنید و بتوانید خیلی راحت و ساده از عهده مدیریت کردن این وب‌سایت، بدون اینکه نیاز به استخدام یک فرد حرفه‌ای داشته باشید، بربیاید.

مدیریت وب‌سایتی که به آن اشاره کردم، شامل تمامی کارهایی که شما باید در یک وب‌سایت انجام دهید، می‌شود؛ به این صورت که می‌توانید محتوای موردنظر خودتان را تولید کنید، پست جدید ایجاد کنید و نوشته‌های سایت را ویرایش کنید و یا ویدئو و تصویر به سایت اضافه کنید و یا هر تغییر دیگری که مدنظرتان است.

اگر شما بخواهید یک وب‌سایت را بدون کمک CMS، ایجاد کنید باید بدونید که به‌صورت معمول، صفحات وب با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند JavaScript، CSS و HTML نوشته می‌شوید؛ اگر با این زبان‌های برنامه‌نویسی آشنا نیستید باید زمان زیادی را برای یادگیری آن‌ها در نظر بگیرید و این در صورتی است که می‌توانید با کمک سیستم مدیریت محتوا، بدون نیاز به این موارد و در مدت‌زمان بسیار کوتاهی به وب‌سایت خودتان برسید.

البته این موضوع به این معنی نیست که افرادی که مهارت کد نویسی دارند نمی‌توانند از این پلتفرم‌های CSS استفاده کنند، بلکه این دسته از افراد هم می‌توانند با استفاده از دانش خودشان، یک وبسایت را توی این پلتفرم‌ها سفارشی کنند و قابلیت‌های موردنظر خودشان را با کد به سایت اضافه کنند و به جای اینکه زمان زیادی را صرف کد نویسی برای ایجاد سایت کنند، می‌توانند آن زمان را برای شخصی‌سازی و مدیریت سایت بگذارند.

بهترین سیستم مدیریت محتوا

خب بریم سراغ موضوع اصلی و ببینیم پلتفرم انتخابی ما باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد، همان‌طور که گفتیم، پلتفرم‌ها بسیار زیادی وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید؛ اما یک سری از این سیستم‌ها هستند که امکانات بیشتری را در اختیار ما قرار می‌دهند و به ما برای مدیریت راحت و بهتر وب‌سایت خودمان کمک می‌کنند.

بهترِ که موارد زیر را برای انتخاب یک پلتفرم مدیریت محتوا در نظر داشته باشید:

قیمت پلتفرم

هرکدام از پلتفرم‌ها در مورد هزینه یک عملکرد متفاوت دارند، مثلاً یک سری از پلتفرم‌ها هستند که شما باید برای استفاده از آن‌ها هزینه پرداخت کنید و یا برخی دیگر از سیستم‌ها به‌صورت کلی رایگان هستند اما شما برای استفاده از برنامه‌های افزودنی یا استفاده از الگوهای مختلف باید هزینه کنید.

پس قبل از اینکه سایت خودتان را با یک پلتفرم راه‌اندازی کنید، در مورد قیمت آن، اطلاعات کافی را به‌دست بیاورید و سعی کنید سیستم مدیریت محتوایی را انتخاب کنید که درعین‌حال که کمترین هزینه را برای شما دارد، بیشترین کارایی را هم داشته باشد.

رابط کاربری آسان

اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که بتوانید بدون سردرگم شدن و دردسر، محتوای وب‌سایت خودتان را ویرایش کنید و سفارشی‌سازی‌های موردنظر خودتان را توی سایت ایجاد کنید. پس پلتفرمی که انتخاب می‌کنید باید به شما این امکان را بدهد که عناصر و اجزای وب‌سایت خودتان را با کشیدن و رها کردن یا همان دراگ و دراپ کردن، جایگذاری کنید.

گزینه‌های طراحی

مورد بعدی که اهمیت زیادی هم دارد، گزینه‌های طراحی است. پلتفرمی برای شما مناسب است که الگوهای از پیش طراحی‌شده‌ی متفاوت و جذابی را به شما ارائه دهد، البته باید به شما این امکان را هم بدهد که این قالب‌ها را تغییر بدید و آن‌ها را به سلیقه و مطابق با سایت خودتان طراحی کنید.

دقت داشته باشید که پلتفرم انتخابی شما، امکان سفارشی‌سازی را باید بدون نیاز به کد نویسی در اختیار شما قرار دهد.

گزینه‌های راهنمایی و پشتیبانی

درست است که شما با انتخاب سیستم مدیریت محتوا دیگر نیازی به کد نویسی ندارید، اما بااین‌وجود ممکنه در برخی از قسمت‌ها یک سری سؤالات برای شما پیش بیاید؛ پس پلتفرم انتخابی ما باید به‌صورتی باشد که ما بتوانیم به‌سرعت و به‌راحتی مشکلات خودمان را در آن برطرف کنیم و مثلاً بتوانیم با یک سرچ ساده، به راه‌حل برسیم.

همچنین باید سیستمی را انتخاب کنیم که یک تیم پشتیبانی قوی داشته باشد و بتواند به ما خدمات کاملی را ارائه دهد.

برنامه‌های افزودنی

همان‌طور که میدانید تمامی وب‌سایت‌ها فعالیت یکسانی ندارند و هر یک از این وب‌سایت‌ها به یک سری ویژگی‌های مختص به خودشان نیاز دارند و این امکان ندارد که یک پلتفرم به‌صورت کلی برای همه این وب‌سایت‌ها کافی باشد؛ پس ما باید پلتفرمی را انتخاب کنیم که بتوانیم به‌راحتی به آن برنامه‌های جدید و قابلیت‌های موردنظر خود را اضافه کنیم.

برنامه‌های افزودنی یا همان افزونه‌ها، تا حد زیادی مشکلات شما را برطرف می‌کنند و به شما قابلیت افزودن امکانات جدید را می‌دهند.

 

قابلیت انتقال داده

داده‌های سایت شما از اهمیت بالایی برخوردار هستند و بنای سایت شما بر اساس همین اطلاعات و محتوای سایت است؛ پلتفرمی که انتخاب می‌کنید باید این امکان را در اختیار شما قرار دهند که به‌راحتی و بدون دردسر، داده‌های موردنظر خودتان را انتقال دهید.

فکر کنید که می‌خواهید شرکت هاست خودتان را تغییر دهید و یا اینکه از یک الگوی جدید برای سایت خودتان استفاده کنید، اگر پلتفرم انتخابی شما امکان انتقال داده را به شما ندهد، نمی‌توانید محتوای سایت قبلی خودتان را به سایت جدید منتقل کنید و این فاجعه است و شما باید یک وب‌سایت را از اول راه‌اندازی کنید. پس باید بهترین سیستم مدیریت محتوا را پیدا کنید.

خب تا اینجای کار، مهم‌ترین معیارهای انتخاب پلتفرم را با هم بررسی کردیم، حالا بریم سراغ معرفی یک سری از معروف‌ترین و کاربردی‌ترین پلتفرم‌های مدیریت محتوای جهان:

وردپرس

اولین موردی که می‌خواهیم توی این مقاله به آن اشاره کنیم، بدون شک بهترین انتخابی است که هر کسی می‌تواند داشته باشد. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای بی‌نظیر با امکانات فوق‌العاده است که هر کسی می‌تواند آن را به‌عنوان پلتفرم سایت خود انتخاب کند.

در حال حاضر بیش از 35 درصد از کل وب‌سایت‌های موجود در دنیا با وردپرس کار می‌کنند که این آمار خودش به‌تنهایی نشان‌دهنده رضایت افراد از وردپرس است. مهم نیست شما قصد راه‌اندازی چه وب‌سایتی را دارید، وردپرس برای تمامی فعالیت‌ها مانند وب‌سایت خبری، فروشگاهی، آموزشی، وبلاگ و یا هر مورد دیگری مناسب است.

 

وردپرس

توجه داشته باشید که WordPress.org و WordPress.com را با یکدیگر اشتباه نگیرید؛ در ادامه در مورد WordPress.com به‌صورت کامل توضیح خواهیم داد.

مزایای وردپرس

انعطاف‌پذیری بالا، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های وردپرس است که به شما این امکان را می‌دهد که هر نوع وب‌سایتی با هر طراحی دلخواهی را ایجاد کنید و این وب‌سایت را در اختیار کاربر قرار بدید. مورد بعدی قالب‌ها و افزونه‌های رایگان و حرفه‌ای است که به شما این امکان را می‌دهد که وب‌سایت خودتان را حرفه‌ای‌تر کنید و قابلیت‌های جدید به آن اضافه کنید.

شما بدون اینکه هیچ نیازی به مهارت کد نویسی داشته باشید، می‌توانید تمامی امور وب‌سایت خودتان را به‌صورت تکی انجام دهید، همچنین این سیستم منبع باز است شما می‌توانید تا هراندازه که بخواهید سایت خودتان را توسعه دهید.

وردپرس امکان بارگیری داده‌ها به‌صورت فایل XML را برای کاربرهای خودش فراهم کرده که این مورد می‌تواند در انتقال داده به شما کمک بزرگی کند. همچنین سئو دوستانه بودن وردپرس هم یکی دیگر از مزایای بسیار مهم این سیستم است، حتی شما می‌توانید از افزونه‌هایی که به بهبود رتبه سئو کمک می‌کنند هم روی سایت خودتان استفاده کنید.

 

معایب وردپرس

زمانی که شما می‌خواهید یک وب‌سایت با استفاده از وردپرس راه‌اندازی کنید، نیاز به هاست و دامنه دارید، دامنه سایت که همان آدرس اینترنتی سایت شما است و شما باید آن را خریداری کنید. از طرفی شما باید یک‌ هاست از شرکت هاستینگ معتبر خریداری کنید.

همچنین در این سیستم مدیریت محتوا، امنیت و تهیه نسخه پشتیبانی از سایت تماماً بر عهده شما است و شما باید با استفاده از یک سری راهکار، امنیت وب‌سایت خودتان را افزایش دهید.

جوملا

Joomla هم یکی دیگر از پلتفرم‌های مدیریت محتوا است که شما می‌توانید به‌صورت رایگان آن را دانلود و از آن استفاده کنید؛ اما دقیقاً مانند وردپرس شما باید برای استفاده از سایت خودتان یک هاست و دامنه تهیه کنید که این کار برای شما هزینه خواهد داشت. همچنین شما برای استفاده از افزونه و ماژول‌های مختلف باید هزینه پرداخت کنید.

چوملا

موردی که باید به آن توجه کرد این است که برخلاف وردپرس، جوملا اصلاً گزینه مناسبی برای افراد مبتدی نیست و معمولاً کسانی که در زمینه طراحی سایت مبتدی هستند، هنگام استفاده از این پلتفرم با مشکل مواجه می‌شوند. در عوض جوملا می‌تواند یک گزینه بسیار عالی برای افراد ماهر و باتجربه باشد، چراکه قابلیت‌های بسیار زیادی دارد که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

مزایا

جوملا یک سیستم منبع باز است و اگر شما با مشکلی مواجه شوید می‌توانید از شرکت‌های مختلفی پشتیبانی دریافت کنید و خیلی راحت آن را برطرف کنید. از طرف دیگر ویرایش محتوا در جوملا بسیار راحت است و شما بدون اینکه حتی نیاز باشد یک خط کد نویسی انجام دهید، می‌توانید سایت خودتان را مدیریت کنید.

یکی دیگر از قابلیت‌های جوملا این است که به کاربرهای خودش این امکان را می‌دهد که با استفاده از گزینه‌های افزودنی، یک فروشگاه تجارت الکترونیکی راه‌اندازی کنند.

انعطاف‌پذیری بالای این سیستم مدیریت محتوا، به شما این امکان را می‌دهد که هر تغییر دلخواهی را در وب‌سایت خودتان ایجاد کنید، همچنین شما گزینه‌های زیادی برای طراحی سایت در اختیار خواهد داشت.

معایب جوملا

یکی از مواردی که باید به آن توجه کنید پیچیدگی کار با این سیستم است، تا جایی که حتی طرفدارهای این سیستم، برخی مواقع به پیچیده بودن آن اعتراف می‌کنند، تا جایی که ممکن است شما برای یک سری از کارهای وب‌سایت خودتان نیاز به استخدام و کمک گرفتن از یک برنامه‌نویس داشته باشید، که این موضوع می‌تواند برای شما هزینه زیادی در بر داشته باشد.

یکی دیگر از معایب جوملا، ناسازگاری با برخی از افزونه‌ها است، درواقع ممکن است شما هنگام نصب ماژول‌ها و یا افزونه‌های موردنظر خودتان با مشکل روبه‌رو شوید.

همچنین می‌توان گفت که برنامه‌های افزودنی در جوملا به نسبت وردپرس، از تنوع بسیار کمتری برخوردار است و اگر شما به دنبال این هستید که از افزونه‌ها و یا قالب‌های متعدد استفاده کنید، جوملا نمی‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

دروپال

دروپال هم یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوا است که به شما امکان راه‌اندازی یک وب‌سایت را بدون نیاز به کد نویسی می‌دهد، این پلتفرم هم مانند موارد قبلی کاملاً منبع باز است. تفاوتی که دروپال با دیگر پلتفرم‌ها دارد این است که معمولاً برای توسعه‌دهندگان و یا افرادی که یک کمپانی بزرگ را مدیریت می‌کنند مناسب است.

درواقع دروپال یکی از بهترین گزینه‌ها برای افرادی هستند که قصد دارند یک سای سفارشی با داده‌های بسیار زیاد راه‌اندازی کنند. دقت داشته باشید که اگر دروپال را انتخاب می‌کنید باید روی این موضوع هم حساب کنید که برای انجام یک سری تغییرات حتماً نیاز به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای دارید.

دروپال

مزایا

اولین و مهم‌ترین مزیت این پلتفرم، انعطاف‌پذیری بالا در افزودن محتوا است، شما می‌توانید به‌راحتی مطالب موردنظر خودتان را وارد این سیستم مدیریت محتوا کنید و از گزینه‌های متعددی که دروپال در اختیارتان قرار می‌دهد برای سفارشی کردن محتوای سایت خودتان استفاده کنید.

مدیریت کاربرانتان در این سیستم بسیار راحت است و شما می‌توانید به‌دلخواه خودتان و خیلی راحت، نقش‌های کاربری جدیدی ایجاد کنید و سطوح دسترسی آن‌ها را به نسبت نقش کاربری، مشخص کنید.

همچنین کاربران دروپال می‌توانند به‌راحتی ماژول‌ها و برنامه‌های موردنظر خودشان را به این سیستم اضافه کنند و از قابلیت‌های جدید آن‌ها لذت ببرند.

معایب

بدون شک یکی از اصلی‌ترین معایب دروپال این است که برای افراد مبتدی مناسب نیست و به‌هیچ‌وجه به کسانی که مبتدی هستند و مهارت کد نویسی هم ندارند، این سیستم را پیشنهاد نمی‌کنیم.

مورد بعدی هم این است که شما برای اینکه بتوانید یک تم یا قالب سفارشی‌شده را استفاده کنید باید هزینه بسیار زیادی را پرداخت کنید، چراکه اکثر این قالب‌ها توسط یک توسعه‌دهنده طراحی شده‌اند.

ووکامرس

خب بریم سراغ بهترین پلتفرم فروشگاه سازی که می‌توانید در دنیای وب پیدا کنید، بدون شک ووکامرس یک انتخاب بی‌نظیر برای افرادی است که قصد راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی را دارند. رابط کاربری ووکامرس بسیار راحت است و شما می‌توانید با کمک آن، بدون اینکه با مشکل برخورد کنید و در مدت‌زمان بسیار کوتاهی فروشگاه خودتان را بسازید.

البته ووکامرس جزء سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) نیست و یک افزونه است؛ درواقع اگر شما بخواهید از ووکامرس به‌عنوان پلتفرم فروشگاهی خودتان استفاده کنید، باید حتماً سایت خودتان را با استفاده از وردپرس(بهترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا) راه‌اندازی کرده باشید.

ووکامرس

مزایا

ووکامرس دارای افزونه‌های مکمل زیادی است که به شما کمک می‌کند قابلیت‌های جدید و موردنظر خودتان را به سایت اضافه کنید و بتوانید به‌راحتی یک سایت مطابق با سلیقه خودتان داشته باشید.

همچنین شما این امکان را دارید که محصولات فیزیکی و یا حتی دیجیتالی خودتان را در افزونه ووکامرس به فروش برسانید و خیلی راحت از این طریق درآمدزایی کنید. از طرف دیگر ووکامرس شرایط مدیریت سایت را برای شما بسیار ساده می‌کند تا جایی که شما می‌توانید موجودی سایت و یا موارد دیگر را بررسی کنید.

یکی از مشکلاتی که معمولاً افرادی که در ایران زندگی می‌کنند با آن روبه‌رو هستند، نحوه پرداخت هزینه محصول است، که ووکامرس این کار را هم برای ما آسان کرده، چراکه می‌توانیم به‌راحتی، درگاه پرداخت بانک‌های موردنظر خودمان را به ووکامرس اضافه کنیم و یک خرید راحت و آسان را به کاربر هدیه دهیم.

معایب

ووکامرس به‌صورت کلی رایگان است و شما خیلی راحت می‌توانید آن را بر روی سایت خودتان نصب و از آن استفاده کنید، اما یک سری از پلاگین‌های ووکامرس هستند که ممکن است شما بخواهید از آن‌ها برای افزودن امکانات جدید به سایت استفاده کنید، که آن‌ها ممکن است برای شما هزینه در بر داشته باشد.

همچنین شما باید یک هزینه برای نام دامنه و هاست پرداخت کنید که البته این هزینه برای راه‌اندازی سایت در وردپرس است.

BigCommerce

BigCommerce هم یکی دیگر از پلتفرم‌های فروشگاهی یا همان تجارت الکترونیک است که ممکن است برخی از شما آن را به اسم پلتفرم All-in-One بشناسید. این پلتفرم برای افرادی هم که درزمینه راه‌اندازی سایت مبتدی هستند می‌تواند گزینه مناسبی باشد، چراکه رابط کاربری آن ساده است.

پلتفرم مدیریت محتوای BigCommerce نه تنها امنیت سایت شما را تأمین می‌کند، بلکه وظیفه بک آپ گیری از سایت شما را هم بر عهده دارد و شما در این زمینه نیازی به نگرانی نخواهید داشت. همچنین این پلتفرم علاوه بر اینکه مدیریت محتوای سایت شما را انجام می‌دهد، به‌عنوان سایت شما هم عمل می‌کند.

 

big commerce

مزایا

خرید دامنه در این سیستم، اجباری نیست و اگر دوست داشته باشید می‌توانید از دامنه‌های رایگانی که در اختیارتان قرار می‌گیرند استفاده کنید، البته این امکان را هم دارید که دامنه‌های سفارشی و مدنظر خودتان را هم انتخاب کنید، که در این صورت باید هزینه آن را پرداخت کنید.

شما این امکان را دارید که قبل از راه‌اندازی سایت خودتان روی این سیستم، از یک برنامه آزمایشی استفاده کنید و درصورتی‌که نحوه عملکرد این پلتفرم را دوست داشتید، آن را دانلود کنید.

داشبورد مدیریتی BigCommerce، امکانات بسیار متنوع و جذابی مانند پشتیبانی تلفنی، چت زنده، ایمیل و بسیاری موارد دیگر را در اختیار شما قرار می‌دهد و شما می‌توانید به‌دلخواه خودتان از آن‌ها استفاده کنید.

و اما آخرین مورد این است که شما می‌توانید به‌صورت همزمان از BigCommerce و وردپرس استفاده کنید، که هر دو آن‌ها از بهترین سیستم‌های مدیریت محتوای دنیا هستند.

معایب

همان‌طور که گفتیم ووکامرس و BigCommerce هر دو برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی به شما کمک می‌کنند، اما مشکل اینجاست که BigCommerce نمی‌تواند به‌اندازه ووکامرس، گزینه‌های متعددی برای کنترل و مدیریت سایت به شما بدهد، درواقع شما در این پلتفرم، افزونه‌های زیادی را نمی‌توانید استفاده کنید و این امکان را ندارید که کسب‌وکار خودتان را به‌اندازه‌ی ووکامرس توسعه دهید.

از همه مهم‌تر این است که شما در طول سال نباید درآمدتان از یک حد مشخص بالاتر برود در غیر این صورت باید هزینه پرداخت کنید، به این صورت که اگر شما در طول یک سال درآمدتان مثلاً بالاتر از N مقدار باشد، باید برای ادامه فعالیت سایت خودتان یک هزینه جدا پرداخت کنید که این موضوع برای افرادی که درآمد سالانه آن‌ها زیاد است مشکل خواهد بود.

قیمت این پلتفرم بالا است و شما باید برای استفاده از BigCommerce و یا هر افزونه‌ی مرتبط با آن یک هزینه‌ای را به‌صورت ماهانه یا سالانه پرداخت کنید.

Shopify

Shopify هم یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوا است که شما برای استفاده از آن نیازی به استفاده از هاست ندارید و حتی بعد از راه‌اندازی سایت خودتان با است پلتفرم، نیازی به به‌روزرسانی یا پشتیبان گیری سایت ندارید. رابط کاربری این سیستم بسیار راحت است و شما با کشیدن و رها کردن خیلی راحت می‌توانید سایت خودتان را سفارشی کنید.

 

Shopify

مزایا

این پلتفرم دارای قالب‌ها و مضامین متعدد و متنوعی است که کار طراحی سایت را برای شما راحت می‌کنند، همچنین یک سری نرم‌افزار شخص ثالث وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای افزودن قابلیت‌های جدید به سایت خودتان استفاده کنید.

راهنمایی‌ها و پشتیبانی بسیار زیادی از این پلتفرم وجود دارد که شما هنگام مواجه شدن با یک مشکل می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. همچنین، شما می‌توانید از طریق چت زنده، ایمیل، تلفن، توییتر و غیره به‌صورت 24 ساعته با کاربران خودتان در ارتباط باشید.

معایب

بدترین عیب این پلتفرم این است که شما برای اضافه کردن نرم‌افزارها یا همان برنامه‌های شخص سوم به سایت، باید هزینه پرداخت کنید، که هزینه آن هم کم نیست و این مورد برای افرادی که قصد افزودن امکانات زیادی به سایت خودشان دارند مشکل است.

همچنین توی این پلتفرم هم شما اگر درآمدتان بیشتر از یک حد در سال باشد باید هزینه پرداخت کنید.

پرستاشاپ

PrestaShop یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوای منبع باز است که شما می‌توانید با کمک آن یک وب‌سایت راه‌اندازی کنید و آن را توسعه دهید. درواقع این سیستم برای مدیریت یک فروشگاه اینترنتی طراحی‌شده است.

این پلتفرم از بیشتر زبان‌های زنده دنیا ازجمله فارسی پشتیبانی می‌کند و شما برای استفاده از آن با هیچ مشکلی مواجه نمی‌شود. خود این پلتفرم به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد، اما شما باید هزینه هاست و دامنه سایت را پرداخت کنید.

پرستا شاپ

مزایا

این سیستم نه تنها دارای قالب و ماژول‌های متنوع است که به شما برای افزودن امکانات جدید به سایت کمک می‌کند، بلکه متن‌باز بودن آن به شما این امکان را می‌دهد که قابلیت‌های جدید و موردنظر خودتان را در قالب یک ماژول اختصاصی طراحی و به سایت خودتان اضافه کنید.

پلتفرم PrestaShop هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت و اگر بخواهید از یک هاست اشتراکی استفاده کندی، هزینه‌های سایت خودتان را تا حد زیادی کاهش می‌دهید.

معایب

درست است که این سیستم دارای تعداد بسیار زیادی ماژول است، اما این نکته را هم باید بدانید که تمامی این افزونه‌ها، کارکرد بسیار خوبی ندارند و شما باید زمان زیادی را برای پیدا کردن یک ماژول کاربردی بگذارید.

 

Ghost

پلتفرم بعدی که معرفی می‌کنیم، به‌صورت اختصاصی برای وبلاگ طراحی شده است که به نویسندگان امکان مدیریت تمامی مطالب و محتوای سایت را به‌راحتی می‌دهد. Ghost می‌تواند روی سرور اختصاصی شما هم نصب شود، اما این مورد را در نظر بگیرید که این سیستم مدیریت محتوا تنها برای افرادی است که یک وبلاگ دارند و می‌خواهند مطالب خودشان را به‌صورت آنلاین به نمایش در بیاورند و به‌هیچ‌وجه نمی‌توان در آن محصولی را به فروش رساند.

ghost

مزایا

محیط ویرایشی در این سیستم مبتنی بر Markdown است که درواقع یک روش برای قالب‌بندی متن است که می‌توانید در آن یک سری کاراکتر خاص به کلمات اضافه کنید. البته ویرایشگر محتوا در Ghost دارای یک سری کارت است که این کارت‌ها عملکردی مانند بلوک‌های وردپرس دارند و کار را برای نویسنده آسان می‌کند.

Ghost کاملاً سئو دوستانه است و شما برای بهبود رتبه خودتان در این سیستم مدیریت محتوا هیچ نیازی به افزونه ندارید.

معایب

درست است که این پلتفرم می‌تواند برای وبلاگ نویسان گزینه مناسبی باشد، اما بهترین انتخاب نیست. Ghost به نسبت وردپرس، انعطاف‌پذیری کمتری دارد و شما می‌توانید در وردپرس، گزینه‌های بیشتری برای نوشتن استفاده کنید.

این سیستم مدیریت محتوا به‌صورت کلی رایگان است ولی اگر بخواهید وبلاگ خودتان را راه‌اندازی کنید، به هاست و دامنه نیاز دارید که این موارد برای شما هزینه در بر خواهند داشت.

Magento

Magento یکی از پلتفرم‌های مدیریت محتوا است که برای افرادی طراحی شده است که می‌خواهند یک وب‌سایت تجارت الکترونیک راه‌اندازی کنند و به‌راحتی از فروشگاه اینترنتی خودشان کسب درآمد داشته باشند. این سیستم منبع باز است و توسط کمپانی Adobe طراحی و ارائه شده است. برندهای بسیار معروف و بزگی مانند نایک، کوکاکولا و … نیز از این پلتفرم برای وب‌سایت خودشان استفاده می‌کنند.

این سیستم برای افرادی که می‌خواهند یک وب‌سایت راه‌اندازی کنند هزینه‌ای ندارد، اما اگر بخواهید فروشگاه اینترنتی خودتان را با استفاده از این پلتفرم ایجاد کنید باید هزینه پرداخت کنید.

Magento

مزایا

Magento دارای برنامه‌های شخص سوم زیادی است که شما می‌توانید از آن‌ها برای اضافه کردن امکانات جدید به سایت خودتان از آن‌ها استفاده کنید. همچنین این پلتفرم هیچ مشکلی برای سایت‌های که محصولات و کاربران زیادی دارند ایجاد نمی‌کند و برای این وب‌سایت‌ها یک فضایی برای توسعه ایجاد می‌کند.

معایب

یکی از مواردی که ممکن است برای شما مشکل‌ساز شود، پیدا کردن توسعه‌دهنده وب‌سایت است، شما باید یک فردی را پیدا کنید که در این زمینه مهارت کافی را داشته باشد و بتواند به شما برای توسعه وب‌سایتتان کمک کند، پیدا کردن چنین فردی برای شما هزینه در بر خواهد داشت.

هزینه زیاد این پلتفرم جزء یکی دیگر از معایب آن به‌حساب می‌آید، تا جایی که افراد تازه‌کار به‌ندرت می‌توانند هزینه آن را تأمین کنند. از طرف دیگر این پلتفرم برای افرادی که یک وب‌سایت تازه دارند ممکن است زیاد از حد تخصصی باشد؛ پس پیشنهاد ما این است که کمپانی‌های بزرگ و برندهایی که از قبل وجود کاربرهای خودشان را دارند از این پلتفرم استفاده کنند؛ در غیر این صورت ممکن است با مشکل مواجه شوید.

Textpattern

Textpattern هم یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوا است که منبع باز است و می‌تواند به شما برای ایجاد یک وب‌سایت کمک کند. قابلیت انعطاف‌پذیری بالای این پلتفرم باعث شده که افراد مبتدی هم بتوانند به‌راحتی از آن استفاده کنند و با مشکل روبه‌رو نشوند.

اگر می‌خواهید مطالب سایت خودتان را تا میزان چشمگیری، کاربرپسند کنید، این پلتفرم می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. این سیستم کاملاً رایگان است و تنها هزینه‌ای که شما باید پرداخت کنید برای هاست و دامنه سایت است.

Textpattern

مزایا

یکی از مزیت‌های این سیستم این است که افزونه‌ها و قالب‌های متنوعی را در اختیار شما قرار می‌دهد و شما این امکان را خواهید داشت که یک وب‌سایت مطابق با سلیقه خودتان طراحی کنید و هر ویژگی که بخواهید به آن اضافه کنید.

محیط کاربرپسند این پلتفرم هم به‌عنوان یکی دیگر از مزایای مهم به‌حساب می‌آید، شما می‌توانید خیلی راحت از پیشخوان مدیریتی، وب‌سایت خودتان را مدیریت کنید. همچنین انعطاف‌پذیری بالای آن، به شما امکان تولید و انتشار هر نوع محتوایی را می‌دهد؛ درواقع بخش‌ها و دسته‌های مختلفی که وجود دارند، کار مدیریت و سازماندهی وب‌سایت را برای شما ساده می‌کند.

معایب

نصب این سیستم مانند بقیه موارد با یک کلیک انجام نمی‌شود، البته این‌طور نیست که نصب آن مشکل باشد و شما از پس آن برنیایید، اما شما باید از FTP برای بارگذاری نرم‌افزار استفاده کنید و نباید مشکلی با ایجاد یک دیتابیس در هاست خود داشته باشید.

ازآنجایی‌که Textpattern به‌اندازه دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس محبوب و رایج نیست ممکن است شما برای پیدا کردن یک نویسنده یا یک توسعه‌دهنده که با این سیستم آشنا باشند با مشکل مواجه شوید.

Bitrix24

Bitrix24 یک ابزار بسیار قدرتمند برای افرادی است که می‌خواهند یک وب‌سایت تجاری راه‌اندازی کنند. این پلتفرم به شما امکان مدیریت وظایف، پروژه‌ها و ارتباط با مشتریان را فراهم می‌کند. البته این را هم باید بدانید که Bitrix24 تنها برای بیزینس‌های کوچک هزینه در بر ندارد، اما اگر فضای ذخیره آنلاین شما از یک حد خاص بالاتر برود، شما باید به این شرکت یک هزینه‌ای را پرداخت کنید.

Bitrix24

مزایا

این پلتفرم در سطح اولیه رایگان است و این یعنی شما می‌توانید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای آن را بررسی و آزمایش کنید و درصورتی‌که از امکانات آن راضی بودید، سایت خودتان را با استفاده از آن راه‌اندازی کنید. همچنین درصورتی‌که از نسخه رایگان آن استفاده می‌کنید، هاست آن نیز به‌صورت کاملاً رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد.

این پلتفرم با یک سری امکانات همراه است که کار شما را برای مدیریت یک بیزینس کوچک تا متوسط، ساده می‌کند. همچنین شما می‌توانید صفحات موردنظر خودتان را با استفاده از قابلیت کشیدن و رها کردن ایجاد کنید.

معایب

ازآنجایی‌که این سیستم دارای ویژگی‌های بسیار زیاد و متنوعی است، ممکن است در ابتدای کار برای افرادی که مبتدی هستند، کار با آن کمی گیج‌کننده باشد.

شما برای استفاده از نسخه حرفه‌ای این سیستم باید به‌صورت ماهانه یا سالانه، هزینه پرداخت کنید.

Wix

این سیستم مدیریت محتوا بسیار گزینه خوبی برای مبتدیان است، Wix به شما این امکان را می‌دهد که با استفاده از دراگ و دراپ کردن، وب‌سایت خودتان را طراحی کنید و به نتیجه دلخواه خودتان برسید. این سیستم مدیریت محتوا کاملاً رایگان است و شما می‌توانید بدون پرداخت هزینه آن را دانلود کنید.

البته این نکته را در نظر بگیرید که به نسبت وردپرس، قابلیت‌های کمتری دارد؛ پس پیشنهاد می‌کنیم به جای این سیستم از وردپرس استفاده کنید. همچنین دقت داشته باشید که این سیستم، دو نسخه رایگان و پولی دارد که به‌تبع، نسخه رایگان آن، امکانات کمتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. Wix سیستم اپن سورس و قابل استفاده روی هاست شخصی شما نیست. پس نمی‌توان آن را جزو بهترین سیستم مدیریت محتوا جای داد.

مزایا

این سیستم به شما امکان اضافه کردن قابلیت‌های دلخواه خودتان را به وب‌سایت می‌دهد و شما می‌توانید هر برنامه‌ای را از سایت Wix App Market دانلود و روی سایت خودتان استفاده کنید، عملکرد این برنامه‌ها مانند افزونه‌ها در وردپرس است.

طراحی و ویرایش آسان و راحت صفحات، مهم‌ترین مزیت این پلتفرم است، تا جایی که تنها کار شما برای سفارشی کردن سایت، کشیدن و رها کردن اجزای مختلف صفحه است. همچنین این سیستم دارای قالب‌های متنوعی است می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. تمامی قالب‌های آن رسپانسیو هستند و نمایش درستی در دستگاه‌های هوشمند مختلف دارند.

معایب

اولین موردی که از محبوبیت این سیستم کم می‌کند این است که شما تنها می‌توانید یک بار سایت خودتان را طراحی کنید و این امکان را ندارید که قالب سایت را تغییر دهید! این موضوع یک فاجعه است و اگر شما قالب مناسبی را برای سایت خودتان انتخاب نکرده باشید با مشکل بزرگی روبه‌رو خواهید بود.

همچنین اگر شما از نسخه رایگان این پلتفرم استفاده می‌کنید باید این را بدانید که در وب‌سایت شما یک سری تبلیغات نمایش داده می‌شود که تماماً برای Wix سوددهی دارند و به سایت شما هیچ ارتباطی ندارند.

از طرف دیگر، نسخه رایگان Wix، امکان راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی را به شما نمی‌دهد و درصورتی‌که قصد ایجاد یک سایت فروشگاهی داشته باشید باید از یک برنامه ارتقاء یافته استفاده کنید که برای شما هزینه در بر خواهد داشت.

Wix به شما امکان انتقال داده و برون‌بری آن را نمی‌دهد و اگر بخواهید تمامی صفحات سایت خودتان را منتقل کنید، باید به‌صورت دستی آن‌ها را کپی کنید.

بلاگر

Blogger یک سیستم وبلاگ نویسی است که توسط گوگل ارائه شده و کاملاً رایگان است. این سیستم مدیریت محتوا به شما این امکان را می‌دهد که از نام دامنه رایگان استفاده کنید که البته این دامنه با “Blogspot” همراه است، البته در صورت دلخواه می‌توانید یک دامنه دلخواه برای خودتان خریداری کنید.

 

بلاگر

مزایا

یک سری ابزار رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌توانید با کمک آن‌ها، قابلیت‌هایی مانند فرم تماس، تبلیغات و غیره را به سایت خودتان اضافه کنید. همچنین ازآنجایی‌که این سیستم توسط گوگل ارائه شده شما دیگر نیازی به خرید هاست و یا هر موارد دیگری را ندارید.

نصب این سیستم بسیار ساده و راحت است و افراد مبتدی هم می‌توانند آن را در کمتر از چند دقیقه روی سایت خودشان نصب و از آن استفاده کنند. بلاگر فضای بسیار زیادی را به کاربران خودش می‌دهد و شما می‌توانید حداکثر 20 صفحه استاتیک داشته باشید؛ درواقع شما می‌توانید بدون هیچ محدودیتی در وبلاگ خودتان پست منتشر کنید.

معایب

این پلتفرم تنها برای وبلاگ مفید است و اگر تصمیم به راه‌اندازی یک کسب‌وکار دارید بدون شک بلاگر انتخاب مناسبی برای شما نیست. درست است که تم‌های این سیستم رایگان است، اما شما نمی‌توانید تغییرات زیادی را در آن‌ها ایجاد کنید و اگر به دنبال یک تغییر اساسی در طراحی وبلاگ خودتان هستید بدون شک به یک فرد متخصص در این زمینه نیاز خواهید داشت.

همچنین شما برای انتقال اطلاعات سایت خودتان باید این کار را به‌صورت دستی انجام دهید، مثلاً اگر می‌خواهید سایت خودتان را به وردپرس منتقل کنید باید صفحات را به‌صورت دستی، در وردپرس کپی کنید.

 

TYPO3

TYPO3 یکی سیستم مدیریت محتوای بسیار حرفه‌ای و قدرتمند است که می‌تواند از پس میزبانی وب‌سایت‌های بسیار بزرگی بربیاید؛ مثلاً می‌تواند وب‌سایت‌های چندزبانه یا بین‌المللی را به‌راحتی مدیریت کند و صاحبان آن‌ها را با هیچ مشکلی روبه‌رو نکند. همچنین TYPO3 برای وب‌سایت‌های اینترانت و یا سایت‌های عادی بسیار گزینه مفیدی است.

 

TYPO3

مزایا

این سیستم منبع باز است و شما می‌توانید به‌راحتی سایت خودتان را با کمک آن توسعه دهید و یا در صورت دلخواه از یک فرد متخصص برای توسعه سایت خودتان کمک بگیرید. این پلتفرم به شما این امکان را می‌دهد که به‌راحتی سطوح دسترسی کاربران خودتان را مشخص کنید.

TYPO3 بیش از 6000 هزار برنامه افزودنی دارد که می‌توانید خیلی راحت آن‌ها را به سایت خودتان اضافه کنید و از امکانات جدید لذت ببرید.

معایب

شما برای راه‌اندازی یک وب‌سایت با استفاده از این پلتفرم نیاز به مهارت فنی بسیار بالایی دارید، پس این سیستم به‌هیچ‌عنوان مناسب افراد مبتدی نمی‌باشد. بنابراین یا شما باید یک فرد ماهر باشید و یا اینکه یک توسعه‌دهنده و متخصص را برای مدیریت وب‌سایت خودتان استخدام کنید.

 

انتخاب سیستم‌ مدیریت محتوا

خب همان‌طور که مطالعه کردید، ما در این مقاله برای شما، 15 پلتفرم مختلف با کارایی‌های متنوع را معرفی کردیم، حالا این بر عهده شما است که سیستم موردنظر خودتان را پیدا کنید؛ اما پیشنهاد ما به شما استفاده از WordPress.org است که تاکنون توانسته است باقابلیت‌های بی‌نظیر خودش، بیشتر از 35 درصد از وب‌سایت‌های دنیا را به خودش اختصاص بدهد.

هر آنچه شما نیاز داشته باشید را می‌توانید در وردپرس پیدا کنید و این در صورتی است که نوع فعالیت شما و موضوع وب‌سایتتان در این موضوع تغییری ایجاد نمی‌کند؛ وردپرس برای تمامی وب‌سایت‌ها می‌تواند بهترین انتخاب ممکن باشد.

ارسال پاسخ

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.