مِتا (فیسبوک سابق) و مایکروسافت با همکاری یکدیگر میخواهند طیف وسیعی از محصولات «مایکروسافت آفیس ۳۵۶» را در پلتفرم واقعیت مجازی متا ارائه کنند. هدف از این پروژه مشترک غولهای فناوری، ترغیب شرکتها به کار در محیطهای مجازی است.
به گزارش کوین تلگراف، ساتیا نادلا (Satya Nadella)، مدیرعامل مایکروسافت در جریان سخنرانی در رویداد «متا کانکت ۲۰۲۲» در ۱۹ مهر (۱۱ اکتبر) گفته است که برنامه تماس ویدیویی «مایکروسافت تیمز» با هدستهای واقعیت مجازی کوئست (Quest) و کوئست پرو (Quest Pro) متا ادغام خواهند شد. این کار به کاربران اجازه میدهد جلسات خود را در یک اتاق مجازی شبیه اتاق جلسات شرکت برگزار کنند.
برنامههای شناختهشده دیگر مایکروسافت مانند ورد، اکسل، پاورپوینت، اوتلوک و شیرپوینت نیز در واقعیت مجازی متا در دسترس خواهند بود. نادلا افزود که در آینده قابلیتهایی مانند امکان استریم از رایانههای «ویندوز کلود» به هدستهای متا اضافه خواهد شد.
مدیرعامل مایکروسافت گفته است تلفنهای همراه سازمانی این شرکت و برنامههای مدیریت هویت نیز با هدستهای واقعیت مجازی کوئست و کوئست پرو سازگار خواهند شد. این ویژگی به شرکتها اجازه میدهد درست مانند رایانهها و تلفنها بتوانند از این هدستها در شبکه داخلی سازمان بهشکلی امن و مدیریتشده استفاده کنند.
متا اطمینان دارد که مجموعه قابلیتهای جدید هدست کوئست پرو کاربران را به کار در محیط مجازی وسوسه میکند. این شرکت ادعا میکند که نسخه پرو نسبت به مدل موجود کوئست راحتتر است، عملکردی بهتر، صدای شفافتر و وضوح تصویری بالاتر دارد.
همچنین، گفته میشود که کوئست پرو بازخورد بصریتری در دسته کنترل خود دارد و از ویژگی خاصی به نام «ردیابی زنده حالت چهره» برخوردار است. در این ویژگی، آواتار مجازی کاربر از حالات واقعی چهره همتای واقعی خود مانند لبخند و چشمک تقلید میکند.
همچنین بخوانید: متاورس چیست؟ همه چیز درباره زندگی در جهان دیجیتال
نادلا در بخشی کلیدی از سخنرانی خود با اشاره به سیاستهای جاری شرکتها برای دورکاری که اولین بار بهدلیل محدودیتهای ناشی از همهگیری کرونا در سراسر جهان اجرا شد، گفت که این همهگیری فرصتی کمیاب را برای تغییر در محیطهای کاری مبتنی بر فعالیت اداری ایجاد کرده است.
نادلا میگوید:
ما تجربه فراگیر استفاده از برگزاری جلسه در مایکروسافت تیمز را به متا کوئست میآوریم تا راههای جدیدی را برای ارتباط افراد با یکدیگر ارائه کنیم. اکنون، میتوانید با یکدیگر ارتباط برقرار کنید، اطلاعات را به اشتراک بگذارید و با هم همکاری کنید؛ طوری که انگار واقعاً کنار هم هستید.
مارک زاکربرگ، مدیر عامل متا نیز دراینباره گفته است:
همزمان با گسترش [دوباره] کار بهصورت حضوری [با فروکشکردن کرونا در جهان]، ما نیز میخواهیم [با کمک واقعیت مجازی] شرایطی را فراهم کنیم تا همه افراد امکان احساس حضور در محیط را داشته باشند.
همچنین، مایکروسافت تیمز با فضای واقعیت مجازی متا برای برگزاری جلسات کاری به نام «هورایزن ورکرومز» سازگاری خواهد داشت. زاکربرگ گفته است این تجربه میان دستگاههای مختلف، زیربنای دفاتر مجازی در آینده خواهد بود.
پس از آنکه فیسبوک سال گذشته نام خود را به متا تغییر داد، تمرکز و منابع این شرکت بهسمت ساخت چیزی تغییر کرد که زاکربرگ آن را متاورس آزاد و تعاملپذیر میخواند.
این تغییر برای بازوی تحقیق و توسعه شرکت هزینه زیادی داشته است. ریلیتی لبز (Reality Labs)، زیرمجموعه مِتا، میلیاردها دلار را برای ساخت سختافزار و دیگر موارد موردنیاز دنیای مجازی صرف کرده و فقط از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون، ۵.۷میلیارد دلار هزینه کرده است.
با وجود این زیانهای سنگین و پس از انتشار دستاورد مالی سهماهه دوم این شرکت در ماه ژوییه (تیر)، زاکربرگ بر وجود فرصتی عظیم در این حوزه پافشاری میکند؛ حتی با اذعان به اینکه چنین ضررهای کلانی میتواند چند سال دیگر ادامه داشته باشد.