حساب کاربری
Close
اطلاعات تماس

شماره تماس

09170620010

ایمیل

themeoff.ir@gmail.com

قیمت ویجر دیجیتال ورشکسته ۳ برابر شد؛ درک فشار فروش استقراضی کلید این معماست

قیمت ویجر دیجیتال ورشکسته ۳ برابر شد؛ درک فشار فروش استقراضی کلید این معماست

قیمت ویجر دیجیتال ورشکسته ۳ برابر شد؛ درک فشار فروش استقراضی کلید این معماست

قیمت توکن VGX یا همان توکن پلتفرم ویجر دیجیتال (Voyager Digital) که در زمینه وام‌دهی ارزهای دیجیتال فعالیت کرده و چندی پیش اعلام ورشکستگی کرده بود، طی سه روز اخیر بیش از سه برابر شده است. یکی از کارشناسان معتقد است دلیل این امر به‌وجودآمدن فشار فروش استقراضی (Short Squeeze) در بازار معاملات این توکن است.

به گزارش کوین دسک، از روز سه‌شنبه قیمت این توکن با رشدی بالغ بر ۲۵۷ درصد از ۰.۱۴ دلار به ۰.۵۰ دلار افزایش یافته و حتی در بازه‌ای به ۱.۰۱ دلار نیز رسیده است.

CoinDesk - Unknown
نمودار قیمت توکن VGX در نمای روزانه

سی‌کی چئونگ (CK Cheung)، تحلیلگر دیفاینس کپیتال (Defiance Capital) در همین رابطه می‌گوید:

آن‌طور که به نظر می‌رسد، در حال حاضر پامپ ارزهای دیجیتال پروژه‌های ورشکسته فراگیر شده است. به‌طور مشابه همین اتفاق برای توکن‌های لونا کلاسیک شبکه ترا و توکن سلسیوس نیز اتفاق افتاد. دلیل این پامپ قیمتی فشار فروش استقراضی است.

فشار فروش استقراضی (Short Squeeze) زمانی اتفاق می‌افتد که با افزایش ناگهانی قیمت در بازار، معامله‌گران شورت (نزولی) مجبور به خروج از موقعیت‌های معاملاتی خود می‌شوند.

فشار فروش استقراضی معمولاً برای دارایی‌هایی مثل ویجر دیجیتال که طی یک روند طولانی مدت روندی نزولی داشته‌اند، رخ می‌دهد. هنگامی که معاملات شورت برای یک دارایی بسیار زیاد می‌شود، معمولاً یک جهش کوچک در قیمت باعث خروج این معامله‌گران خواهد شد. این اتفاق باعث ایجاد روند صعودی در قیمت‌ها می‌شود. کاتالیزور این جهش ابتدایی قیمت می‌تواند اخبار فاندامنتال یا حتی معامله‌گر مطرحی باشد که از موقعیت فروش خود سود کرده است.

توکن ویجر دیجیتال در اوایل هفته جاری به پایین‌ترین سطح قیمت خود یعنی ۰.۱۴ دلار رسیده و بدین ترتیب کاهشی ۹۷ درصدی نسبت به اوج قیمت خود در ماه نوامبر (آبان ماه) که در سطح ۵.۸۱ دلاری بود، به ثبت رسانده است.

عواملی چون رکود گسترده در بازار ارزهای دیجیتال و نگرانی‌ها درباره پرداخت بدهی شرکت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال، به ویژه پلتفرم‌های وام‌دهی، بر قیمت توکن VGX در نیمه اول سال میلادی جاری تأثیر داشته‌اند.

اوایل این ماه مشخص شد که ترس موجود در بازار بی‌دلیل نبوده است و این پلتفرم وام‌دهی مستقر در کانادا در تاریخ ۶ ژوئیه (۱۶ تیر) با استناد به نکول صندوق تأمینی تری اروز کپیتال (Three Arrows Capital) از تعهدات خود، اقدام به اعلام ورشکستگی تحت فصل ۱۱ کرد.

فرایند ورشکستگی تحت فصل ۱۱، فرایندی قانونی است که طی آن یک کسب‌وکار ممکن است اعلام ورشکستگی کرده است؛ اما همچنان به کسب‌وکار خود تحت نظارت‌هایی مشخص ادامه دهد.

در همان روز شرکت ویجر دیجیتال (Voyager Digital) که بر طبق داده‌ها ۶۰ درصد وام‌های آن از صندوق تری اروز کپیتال (3AC) تأمین شده بود، به امید ایجاد فشار فروش استقراضی در بازار، طرحی برای بازسازی قیمت پیشنهاد کرد.

همچنین بخوانید:‌ سلسیوس به زودی اعلام ورشکستگی می‌کند

طبق این طرح، سرمایه‌گذاران سهمی متشکل از ۴ دارایی مختلف شامل وجوه بازیابی شده از تری اروز کپیتال، توکن‌های ویجر کپیتال موجود، سهامی در شرکت جدید که ساختار آن از نو بازسازی شده و سایر ارزهای دیجیتال دریافت خواهند کرد.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی (CNBC) روز دوشنبه بود که استیو ارلیش (Steve Ehrlich)، مدیرعامل ویجر دیجیتال، اعلام داشت که طرح پیشنهادی ممکن است تغییر کند و مبلغ دقیق پرداختی به مشتریان وابسته به فرایند بازسازی و بازیابی دارایی‌های تری اروز کپیتال خواهد بود. پس از این رخداد یک قاضی فدرال در دادگاه ورشکستگی نیویورک دارایی‌های تری اروز کپیتال را مسدود کرد.

علاوه بر موارد ذکر شده، یکی دیگر از دلایل پامپ توکن VGX را توییتی منتسب به شرکت متافرم لبز (MetaForm Labs) می‌دانند که ممکن است مسبب افزایش ابتدایی قیمت این توکن باشد.

قیمت ویجر دیجیتال ورشکسته ۳ برابر شد؛ درک فشار فروش استقراضی کلید این معماست
توییت متافرم لبز که خبر از قصد این شرکت برای پامپ توکن VGX تا ۵ دلار در تاریخ ۲۷ تیرماه می‌دهد

براساس این طرح که با نام «PumpVGXJuly18» مشخص شده است، متافرم لبز با هدف‌گیری سطح قیمت ۵ دلاری، قصد دارد قیمت را نسبت به حال حاضر که ۰.۶ دلار است، در حدود ۷ برابر افزایش دهد. طبق اعلام متافرم لبز زمان آغاز این طرح ۱۸ ژوئیه (۲۷ تیرماه) خواهد بود. هدف این شرکت در حال حاضر و باتوجه‌به مشکلاتی که ویجر با آن دست به گریبان است بلندپروازانه به نظر می‌رسد.

علاوه بر این موارد، چنین طرح‌های پامپ قیمتی به‌دلیل استراتژی‌های نهنگ‌های بازار و همچنین دخالت کلاه‌برداران و به‌دام‌انداختن سرمایه‌گذاران خُرد در سمت اشتباه بازار، شهرت بدی دارند.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.