سه دلیل برای اصلاح قیمت بیت کوین پیش از شروع روند صعودی
شروع سال ۲۰۲۳ میلادی برای بازار ارزهای دیجیتال امیدوارکننده بود. بسیاری از آلت کوینها شاهد رشد قابلتوجه قیمت خود بودند و ارزش کل بازار بار دیگر به مرز یک تریلیون دلار رسید. با این حال، بررسی دادههای آنچین نشان میدهد که بیت کوین باوجود رشد حدود ۲۳درصدی قیمت، احتمالاً از حمایت کافی برای ادامه روند صعودی خود برخوردار نیست.
دامیننس معاملات آلت کوینها در سطحی نگرانکننده
به گزارش ارزدیجیتال، مارتون (Maartunn)، یکی از تحلیلگران آنچین تأییدشده در کریپتوکوانت (CryptoQuant)، عقیده دارد که رسیدن دامیننس معاملات آلت کوینها به بالاترین سطح خود در ۲ سال گذشته میتواند بسیار نگرانکننده باشد.
هنگامی که معاملهگران از بیت کوین خسته میشوند، شروع به معامله آلت کوینها میکنند و با افزایش دامینسس معاملات آلت کوینها، خطر بالقوه کاهش بیشتر قیمتها افزایش مییابد.
بررسی دادههای موجود نشان میدهد که در حال حاضر دامیننس حجم معاملات آلت کوینها به حدود ۶۴درصد، یعنی بالاترین حد خود از ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹) رسیده است. در مقابل، دامیننس حجم معاملات بیت کوین به حدود ۱۶درصد، پایینترین سطح خود در مدت مشابه رسیده است. گفتنی است درصد باقیمانده مربوط به معاملات اتریوم است که در این شاخص جدای از سایر آلت کوینها محاسبه شده است.
مارتن دراینباره گفته است:
توجه داشته باشید که افزایش نرخ تسلط حجم معاملات آلت کوینها در گذشته چگونه اغلب به کاهش قیمت منجر شده است و در مقابل، روندهای صعودی پایدار قیمت با رشد دامیننس حجم معاملات بیت کوین شروع شدهاند.
همان طور که گفته شد، او عقیده دارد که افزایش تسلط معاملات آلت کوینها معمولاً منجر به کاهش قیمت بیت کوین میشود، در حالی که روندهای صعودی پایدار با دامیننس بالای بیت کوین آغاز میشوند.
نرخهای تأمین سرمایه در بالاترین حد ۱۴ ماه اخیر
نرخهای تأمین سرمایه (Funding Rates) مبالغی هستند که معاملهگران لانگ و شورت برای بازماندن موقعیت معاملاتی خود به یکدیگر پرداخت میکند. در نتیجه این فرآیند، قیمت قراردادهای آتی دائمی نزدیک به قیمت در بازار اسپات باقی میماند.
نرخهای تأمین سرمایه مثبت یعنی معاملهگران روی افزایش قیمت شرطبندی میکنند. همچنین، قیمت بیت کوین در بازار معاملات آتی از قیمت آن در بازار اسپات بیشتر است. در مقابل، نرخهای تأمین سرمایه منفی به این معنی است که معاملهگران شورت برای بازماندن موقعیت معاملاتی خود هزینه پرداخت کردهاند و بر روی کاهش قیمت شرط بستهاند.
مارتون خاطرنشان میکند که نرخ تأمین سرمایه بیت کوین به بالاترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) رسیده است. این بدان معنی است که معاملهگران بیت کوین در شرایط کنونی نگاهی صعودی دارند و به افزایش قیمتها امیدوارند.
با این حال، این تحلیلگر اینگونه نتیجه میگیرید:
بررسی نمودار نرخ تأمین سرمایه نشان میدهد که ممکن است همیشه این اتفاق رخ ندهد. در دورههای قبلی که نرخهای تأمین سرمایه به اندازه امروز افزایش یافته بود، شاهد اصلاح قیمت بیت کوین بودهایم.
سرمایهگذاران نهادی در حال تماشای بازار
یکی دیگر از تحلیلگران کریپتوکوانت با نام مستعار مکدی (MAC_D)، با بررسی ۳ اندیکاتور آنچین نتیجه گرفته است که با وجود افزایش قیمت بیت کوین به ۲۱٬۰۰۰ دلار، هیچ سیگنال خریدی از سوی سرمایهگذاران نهادی وجود ندارد.
نگاهی به دادههای شاخص فاند والیوم (Fund Volume) که حجم معاملات صندوقهای سرمایهگذاری را اندازهگیری میکند، نشان میدهد که ارزش معاملات ناچیز است و هیچ حرکت غیرعادی وجود ندارد.
بر اساس دادههای شاخص فاند هولدینگز (Fund Holdings) که نمایانگر موجودی بیت کوین شرکتهای سرمایهگذاری مانند صندوق گریاسکیل تراست است، مقدار بیت کوین در اختیار سرمایهگذاران نهادی از ژوئیه (تیر) ۲۰۲۲ به آرامی رو به کاهش بوده است.
علاوه بر اینها، سرمایهگذاران نهادی معمولاً علاقه دارند تا بیت کوین را بیسروصدا از طریق معاملات خارج از صرافیها (OTC) خریداری کنند. بررسی دادههای آنچین نشان میدهد که هیچ تراکنش غیرعادی در معاملات OTC رخ نداده است.
در نتیجه، به عقیده این تحلیلگر، افزایش کنونی قیمت بیت کوین به معنای شروع یک روند صعودی بلندمدت نیست.
مکدی در جمعبندی خود میگوید:
فکر میکنم که افزایش کنونی قیمت بیت کوین، نتیجه افزایش تمایل معاملهگران به خرید است که پس از انتشار دادههای تورم ایالات متحده شکل گرفت. سرمایهگذاران نهادی آرام ماندهاند و فقط نظارهگر هستند.
او در پایان خاطرنشان کرد اگر زمانی شاهد افزایش قابلتوجه حجم معاملات OTC بودیم، آن وقت میتوان گفت سرمایهگذاران نهادی انتظار یک چرخش تمامعیار و شروع روند صعودی را دارند.