حساب کاربری
Close
اطلاعات تماس

شماره تماس

09170620010

ایمیل

themeoff.ir@gmail.com

با تصویب مجلس، انتقال ارزهای دیجیتال مشمول مالیات خواهد شد

با تصویب مجلس، انتقال ارزهای دیجیتال مشمول مالیات خواهد شد_64ee4a5dccd80.jpeg

با تصویب مجلس، انتقال ارزهای دیجیتال مشمول مالیات خواهد شد

روز گذشته، طرحی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که بر اساس آن انتقال املاک، خودروهای سواری، طلا، نقره و جواهرات، پول‌های فیات و ارزهای دیجیتال مشمول دریافت مالیات بر عایدی سرمایه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته (۱۱ اردیبهشت)، ماده ۱۲ طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» را به تصویب رساندند. طبق این مصوبه، متن زیر به عنوان ماده ۴ به ذیل فصل اول باب دوم «قانون مالیات‌های مستقیم» پیوست می‌شود:

ماده ۴- کلیه اشخاص غیرتجاری «انتقال‌دهنده عین» یا «واگذارکننده حق» در خصوص انتقال دارایی‌های زیر، در کلیه مناطق کشور از جمله مناطق آزاد تجاری–صنعتی و ویژه اقتصادی، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند:

  1. ۱. املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل؛
  2. ۲. انواع خودرو سواری دارای پلاک شخصی مشمول مقررات مربوط به شماره‌گذاری؛
  3. ۳. انواع طلا، نقره، پلاتین و جواهرآلات؛
  4. ۴. انواع ارز؛
  5. ۵. انواع رمز پول و رمز دارایی؛

تبصره ۱- در انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۱) و (۲) این ماده که مشمول مالیات موضوع این فصل می‌باشند «مالیات نقل‌وانتقال و حق واگذاری محل موضوع ماده (۵۹) این قانون» و «مالیات نقل‌وانتقال موضوع ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده (مصوب ۰۲/ ۰۳/ ۱۴۰۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی)» به‌عنوان مالیات تا یک سال علی‌الحساب محسوب می‌شود.

تبصره ۲- عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۱) و (۲) این ماده که با استفاده از تنظیم یا تنفیذ وکالت نامه بلاعزل انجام گیرد، بر اساس «صورت‌حساب الکترونیکی تنظیم یا تنفیذ وکالت نامه بلاعزل» موضوع بند (چ) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود و موکل اصلی یا موکلین بعدی (تنفیذکنندگان) وکالت نامه بلاعزل مسئول پرداخت مالیات متعلق هستند. آئین‌نامه اجرایی این تبصره حداکثر ۶ ماه پس از لازم‌الاجرا‌شدن این ماده، توسط سازمان با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

تبصره ۳- پس از استقرار کارپوشه‌های غیرتجاری معاملات دارایی‌های موضوع این ماده که خارج از فعالیت‌های شغلی است، صرفاً مشمول مالیات موضوع این فصل هستند و مشمول مالیات موضوع ماده (۹۳) این قانون نمی‌شوند.

تبصره ۴- اخذ مالیات موضوع این فصل مشروط به استقرار کارپوشه‌های غیرتجاری سامانه مؤدیان با رعایت مفاد قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مؤدیان است و چنانچه تکلیف مذکور انجام نشود، سازمان مجاز به مطالبه و اخذ مالیات مذکور نیست. منظور از استقرار کارپوشه غیرتجاری در این فصل، فراهم نمودن زیرساخت‌های لازم توسط سازمان است به طوری که امکان صدور صورت‌حساب‌های الکترونیکی توسط اشخاص موضوع بند (ج) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان فراهم شده باشد. مسئول تأیید شرط فوق، وزیر امور اقتصادی و دارایی است.

تبصره ۵- در صورتی که درآمد یا وجوه دریافتی ناشی از فروش دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) این ماده به اشخاص موضوع اجزا (۳) و (۴) جز (ج) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان باشد، درآمد یا وجوه دریافتی مذکور مشمول مالیات بر عایدی سرمایه و در غیر این صورت کل درآمد یا وجوه دریافتی فوق با رعایت مفاد فصل ششم باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم، مشمول مالیات موضوع ماده (۱۲۴) این قانون می‌شوند. اشخاص غیرتجاری که دارایی‌های موضوع بند (۳) ماده (۴) این قانون را مستقیماً از اشخاص موضوع بندهای (۳) و (۴) جز (ج) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان خریداری کرده‌اند، در صورت فروش دارایی‌های مذکور به سایر اشخاص غیرتجاری، مشروط به ثبت انتقال دارایی مذکور از طریق کارپوشه غیرتجاری یا از طریق شرکت‌های معتمد مالیاتی یا اشخاص موضوع بندهای (۳) و (۴) جز (ج) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان صرفاً مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند. ثبت مذکور با درج شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب الکترونیکی خرید اولیه، در حکم صدور صورت‌حساب الکترونیکی است و صورت‌حساب الکترونیکی مذکور به صورت خودکار به کارپوشه غیرتجاری خریدار منتقل می‌شود. خریدار مکلف است ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درج صورت‌حساب الکترونیکی در کارپوشه غیرتجاری، نسبت به اعلام پذیرش یا عدم پذیرش این صورتحساب الکترونیکی اقدام کند. عدم اظهارنظر ظرف مدت مذکور به منزله عدم تأیید صورت‌حساب الکترونیکی مربوط می‌باشد.

تبصره ۶- مبنای محاسبه قیمت خرید دارایی‌های موضوع بند (۳) این ماده با دوره تملک کمتر از ۳ سال، قیمت درج شده در آخرین صورت‌حساب الکترونیکی خرید می‌باشد. در صورتی که دوره تملک دارایی فوق بیش از ۳ سال باشد، قیمت روز دارایی‌های مذکور در ۳ سال قبل یا مبلغ مندرج در صورت‌حساب الکترونیکی خرید، هر کدام که بیشتر باشد، مبنای محاسبه عایدی سرمایه است.

تبصره ۷- دارایی‌های بند (۴) این ماده در صورتی که نزد بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی ایرانی سپرده‌گذاری شده باشد، در دوره سپرده‌گذاری مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌باشد.

تبصره ۸- آئین‌نامه اجرایی در خصوص نحوه صدور صورت‌حساب الکترونیکی دارایی‌های موضوع بند (۵) این ماده، ظرف مدت ۶ ماه پس از تصویب این ماده توسط سازمان با همکاری با بانک مرکزی تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

تصویب این قانون چه تأثیری بر کاربران ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت؟

از آنجایی که آئین‌نامه اجرایی این ماده طی ۶ ماه آینده تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید، چگونگی تأثیر آن بر کاربران ارز دیجیتال در ایران وابسته به مفاد آن خواهد بود. 

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، در واکنش به انتقادات علیه این قانون در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت گفت:

اخذ مالیات در قالب طرح فوق، شامل ۹۹درصد مردم نخواهد شد. برخی با ایجاد فضای روانی در قبال این طرح می‌کوشند تا مانع از ایجاد یک جریان شفاف در اقتصاد کشور شوند. 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد:

ما در قالب این طرح گفته‌ایم که هر فرد یا خانواده‌ای به تعداد اعضای خود می‌تواند خودرو داشته باشد؛ یعنی یک خانواده ۴ نفری می‌تواند ۴ خودرو داشته باشد و مشمول مالیات نشود.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد:

همچنین، درباره موضوع خرید ارز در این طرح گفته‌ایم که تا مدت ۳ سال هیچ مبنایی نداشه باشد، ضمن اینکه اگر فردی سپرده ارزی داشته باشد، معافیت دارد و حتی سود سپرده ارزی به وی داده می‌شود. همچنین، در زمینه اندوخته طلا ما تا میزان ۱۵۰ گرم را به‌طور کل مستثنا و جدا کرده‌ایم و معافیت‌ها در این بخش تعریف شده است. به واقع موضوع این طرح به هیچ‌وجه به عام مردم اصابت نخواهد کرد و این سوداگران هستند که با ایجاد جنگ روانی در این بخش می کوشند دل مردم را خالی کنند.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.