ASP.NET چیست؟ – هر آنچه باید بدانید
ASP.NET فریم ورکی محبوب برای توسعه اپلیکیشنهای آنلاین تحت مجوز اپن سورس (منبع آزاد) به شمار میرود. با کمک این فریمورک، میتوان وبسایتهای پویا، برنامههای آنلاین و وب سرویسهای مختلفی را ایجاد کرد. رفتهرفته درصد بیشتری از اپلیکیشنهای تحت وب به خصوص در ایران با استفاده از ASP.NET توسعه داده میشوند. به همین دلیل است که مطالعه این مقاله، میتواند به شما کمک کند تا حرکت در مسیر پر فراز و نشیب توسعه و برنامه نویسی وب را با این فناوری آغاز کنید. اگر چنین هدفی دارید و میخواهید بدانید که ASP.NET چیست، این مطلب میتواند برای شما مفید باشد.
در این مطلب، مقدمهای جامع پیرامون ASP.NET ارائه شده است و مطالعه آن میتواند به درک بهتر فریمورک ASP.NET کمک کند. در این نوشتار مهمترین قسمتهای ASP.NET، مانند تاریخچه، معماری، اجزاء، فرایندهای توسعه و گزینههای استقرار آن، شرح داده شده است. همچنین در رابطه با اینکه یک برنامهنویس چه زمانی نیاز است که از این فریمورک استفاده کند نیز توضیحاتی ارائه شده است.
ASP.NET چیست ؟
ASP.NET پلتفرم وب منبع آزادی است که با استفاده از آن فرایند ساخت اپلیکیشنهای آنلاین توسعه یافته با فریمورک «دات نت» (.NET) را سادهتر میکند. این فریمورک توسط شرکت مایکروسافت ساخته شده است و نسخه اول آن، در اوخر سال ۱۳۸۱ (۲۰۰۲ میلادی) در دسترس توسعهدهندگان قرار گرفت تا از این طریق بتوانند اپلیکیشنها، وب سرویسها و وبسایتهای آنلاینِ پویا بسازند.
فریمورک دات نت از ابتدا به منظور کار با پروتکل HTTP توسعه داده شد، پروتکل استانداردی که توسط همه وب اپلیکیشنهای آنلاین، مورد استفاده قرار میگیرد. واژه «.NET»(دات نت)، مخفف عبارت «Network Enabled Technologies» است.
ASP.NET، جایگزینی برای فناوری «ASP کلاسیک» (Active Server Pages) محسوب میشود. این فریمورک، بخشی از پلتفرم دات نت است که کتابخانهها و ابزارهای اضافهای را برای توسعه وبسایتها و اپلیکیشنهای آنلاین ارائه میدهد.
جدیدترین نسخه این فریمورکِ توسعه وباپلیکیشن، اِیاسپی دات نتِ «چندسکویی» (Cross-Platform) است که در سال ۱۳۹۵ (۲۰۱۶ میلادی) منتشر شد و قبل از آن، ASP.NET Core نام داشت. در سال ۱۳۹۹، مایکروسافت، نام آن را کوتاه کرد و کلمه «Core» به کلی از نام این فریمورک حذف شد. بنابراین نامِ نسخههای بعدی این فریمورک، فقط از عنوان .NET و به دنبال آن شماره نسخه تشکیل شده است.
مایکروسافت رفع باگها و افزودن ویژگیهای جدید به ASP.NET را ادامه میدهد، ولی در آینده، نسخه جدید چندسکویی آن است که بیشترین توجه را به خود جلب خواهد کرد. فریمورک ASP.NET دارای ویژگیهای اضافی، مانند سیستم احراز هویت نیز هست.
توسعهدهندگان وب میتوانند از فریمورک برنامه نویسی سمت سرور برای استقرار اسکریپتها بر روی سرور و ایجاد رابط کاربری سفارشی استفاده کنند. برنامههای وب، همچنین به اسکریپتهای سمت کلاینت (کاربر) یا اسکریپتهایی که توسط مرورگرها اجرا می شوند، نیاز دارند.
برنامه نویسی سمت سرور چیست ؟ — راهنمای شروع و انتخاب زبان مناسب
ASP.NET Core چیست ؟
حالا که تا حدودی متوجه شدیم ASP.NET چیست، باید بگوییم که نام پیشینِ آخرین نسخه از این فریمورک وب، ASP.NET Core بود. ASP.NET Core فریمورکی رایگان، منبع آزاد و چندسکویی برای ساخت برنامههای «ابری» (Cloud-Based)، مانند برنامه نویسی Back End موبایل اپلیکیشنهای آنلاین و برنامههای اینترنت اشیا است. معماری آن، امکان استقرار را هم به صورت «ابری» (Cloud) و هم «به صورت محلی در سازمان» (On Premises) فراهم میکند.
ASP.NET، درست مثل .NET Core، در عین حال که هزینهها را به حداقل میرساند انعطافپذیر نیز هست. بسته به نیاز اپلیکیشن، میتوان از بستههای NuGet برای افزودن ویژگیهای جدید و پیچیدهتر استفاده کرد. این امر باعث میشود که فرایند استقرار سریعتر و حافظه کمتری مصرف شود و ضمن کوچکتر شدن برنامه، مدیریت آن نیز سادهتر خواهد شد.
با توجه به اینکه ASP.NET Core فریمورکی منبع آزاد است که توسط شرکت مایکروسافت و «انجمن» (Community) برنامهنویسان دات نت نگهداری میشود، کد منبع آن را میتوان از مخزن ASP.NET Core در گیتهاب دریافت و یا به آن اضافه کرد. هزاران توسعهدهنده به این پلتفرمها دسترسی دارند و میتوانند به توسعه آنها کمک کنند.
مقایسه ASP.NET با ASP.NET Core
دانستن اینکه ASP.NET چیست و با ASP.NET Core چه تفاوتی دارد، دارای اهمیت زیادی است. ASP.NET Core نسخه بعدی ASP.NET به حساب میآید. این فریمورک از ابتدا، با این هدف طراحی شد که فریمورکی منبع آزاد باشد و با پلتفرمهای گوناگون، مانند ویندوز، لینوکس و MacOS کار کند. درست برخلاف ASP.NET، که فقط، قابلیت کار روی ویندوز را داشت.
معماری «مدل-نما-کنترلگر» (به اختصار MVC)، پایه و اساس هر دو فریمورک ASP.NET و ASP.NET Core را تشکیل میدهد. به نحوی که در پلتفرمی یکسان، ASP.NET Core قویتر عمل میکند. از سوی دیگر، طراحی ماژولار ASP.NET Core بسیار بهتر از ASP.NET است و به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا فقط ماژولهایی از ASP.NET Core را انتخاب کنند که روی پروژه فعلی خود به آن نیاز دارند.
به همین دلیل، برنامهنویسانی که از ASP.NET Core استفاده میکنند، میتوانند برنامههای وبی بسازند که هم خوب کار میکنند و هم استفاده از آنها نیز سادهتر است. چون کدهایی که مورد نیاز نیستند، کنار گذاشته شدهاند، چیزی که در هنگام استفاده از نسخه قبلی رایج نبود.
در پایان، میتوان گفت که فریمورک ASP.NET Core نسخهای جدیدتر و بهتر از نسخه اولیه (یعنی ASP.NET) است، اما به این معنی نیست که ASP.NET دیگر مفید نیست؛ بلکه هنوز هم میتواند برای توسعهدهندگان بسیار کاربردی و موثر باشد.
فریمورک ASP.NET چگونه کار می کند؟
برای درک عمیقتر این موضوع که ماهیت ASP.NET چیست، لازم است با نحوه کار آن نیز آشنا شویم. در این بخش اطلاعات کافی در این خصوص ارائه شده است.
شیوه های اصلی توسعه ASP.NET
زمانی که راجع به ماهیت ASP.NET فکر میکنیم، لازم است رویکردهای اصلی توسعه آن را نیز بشناسیم. در ادامه به شرح هر یک از این رویکردها پرداخته شده است.
Web Form در ASP.NET چیست ؟
وب فُرم یک فریمورک توسعه رویداد-محور است که با بهکارگیری مجموعهای کامل از کنترلها، امکان توسعه سریع را به کمک عناصر HTML، فراهم میکند. این سَبک به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا برنامهای بسازند که بتواند به دادهها از طریق روشهای پیچیده، دسترسی داشته باشد. علاوه بر این، با فراهم کردن کنترلها و رویدادهای سمت سرور، به شما امکان میدهد تا اپلیکیشنهای وب را نیز ایجاد کنید.
معماری MVC در ASP.NET Core
ASP.NET روشی برای ساخت وبسایتهای پویا با استفاده از مدل MVC و سایر الگوها را در اختیار ما قرار میدهد. با استفاده از MVC، شما کنترل کاملی بر روی عناصر HTML دارید که از طریق جداسازی صریح بین کُد و عناصر (نشانهگذاریهای HTML) انجام میشود. همچنین تست آن نیز آسان است.
با استفاده از معماری MVC در ASP.NET Core این امکان برای افراد فراهم میشود تا وظایف را نیز به طور واضح تقسیم کنند و همچنین به شما امکان کنترل کامل بر روی «نشانهگذاری» (Markup) را میدهد و توسعه چابک را لذتبخش میکند. علاوه بر این، با وجود طیف وسیعی از ویژگیها، ساخت سریعِ اپلیکیشنهای بزرگ، سادهتر میشود.
Web Pages در ASP.NET
ASP.NET میتواند صفحات وبی را بسازد که در طول زمان سازگار شوند و همینطور روشی برای ترکیب کُدهای HTML و کُدهای سمت سرور را برای ما فراهم میکند که هم سریع و هم کوچک است. این ویژگی، برای افزودن ویدیو و لینکها به سایتهای شبکههای اجتماعی مفید است. به علاوه، ویژگیهای اضافی، مانند امکان ساخت وبسایتهای زیبا و منطبق با آخرین استانداردهای وب را نیز در اختیار ما قرار میدهد.
همه این فریمورکها مناسب هستند و تمام اجزای مورد نیاز را دارند و ما میتوانیم هر کدام از آنها را که بخواهیم برای تهیه و توسعه وب اپلیکیشنهای خود استفاده کنیم. این فریمورکها بر مبنای دات نت ساخته شدهاند و دارای تعداد زیادی ویژگی اصلی مشابه نیز هستند.
هنگام ساخت اپلیکیشنها، میتوانیم از هر نوع روش توسعه دلخواهی استفاده کنیم. همچنین روش انتخابی باید باید بر اساس میزان دانش برنامه نویس و همینطور میزان مهارت او انتخاب شود.
معماری ASP.NET
معماری فریمورک ASP.NET از بخشهای مهمی تشکیل شده است که در طول فرآیند توسعه در کنار هم قرار میگیرند.
زبان مورد استفاده در ASP.NET چیست ؟
زبانهای گوناگونی مانند VB.NET ،C# و #J برای فریمورک دات نت وجود دارند که میتوان برنامههای ASP.NET را با آنها توسعه داد.
کتابخانه های ASP.NET
فریمورک ASP.NET، کتابخانههای پایه دات نت و همچنین کتابخانههای منطبق با روشهای مرسوم طراحی وبسایتها را شامل میشود. یکی از این کتابخانهها، «MVC» نامیده میشود و به ما امکان استفاده از این الگوی طراحی را برای تهیه وب اپلیکیشنها و وبسایتها میدهد. با بهکارگیری الگوی MVC میتوان وب اپلیکیشنی را با سه لایه مختلف شامل لایه تجاری، لایه نمایش و لایه کنترلِ ورودی ساخت.
کتابخانههای پایه این فریمورک، به برنامهنویسان اجازه میدهند تا با رشتهها، فایلهای تاریخ و غیره کار کنند، اما توسعهدهندگان معمولاً از کتابخانه توسعه وب برای ساختن برنامههای وب استفاده میکنند.
Common Language Runtime در معماری ASP.NET
پلتفرمی که برنامههای کاربردی .NET شما روی آن اجرا میشوند، «زمان اجرای زبان مشترک» (به اختصار CLR) نامیده میشود. CLR برای انجام کارهای مهمی مانند ساخت و استفاده از اشیا، بررسی امنیت آنها، قرار دادن آنها در مکان مناسب روی حافظه، اجرا و مدیریت trash collection بهکار میرود.
CLR، با افزودن ابزارهای بیشتری به دات نت (علاوه بر سه بخش اصلی که با فریمورک همراه هستند)، کارِ توسعهدهنده وب را آسانتر میکند. یکی از این ابزارها، Razor نام دارد و سینتکس و روشی برای ساخت صفحات وب به شمار میرود که از «قالبها» (Templates) استفاده میکند. هنگام ساختن صفحات وب پویا در C#، از این سینتکس برای قالبها به وفور استفاده میشود و این امکان را به توسعهدهندگان میدهد تا قالبها و «صفحات مَستر» (Master Pages) را به کار گیرند تا صفحات وبی بسازند که اطلاعات و مقادیر آنها در طول زمان تغییر میکند.
هنگام استفاده از ASP.NET میتوانید از ویژوال استودیو به عنوان «IDE» (محیط توسعه یکپارچه) استفاده کنید. این IDE شامل کد ادیتور، ابزاری برای «دیباگ کردن» (اشکالزدایی)، کامپایلر و یک محیط طراحی است. تمامی این ابزارها در قالب تنها یک رابط، قابل دسترسی هستند.
دیگر اجزای ASP.NET
در این بخش به معرفی و شرح سایر اجزای ASP.NET از جمله سیستم احراز هویت، حالت code behind و سایر موارد پرداخته شده است.
سیستم احراز هویت
این سیستم شامل کتابخانهها، پایگاهداده و صفحات قالب برای ورود کاربر است. همچنین ابزارهایی برای احراز هویت چند لایه و احراز هویت «بیرونی» (External) برای وبسایتهای شبکههای اجتماعی و وبسایتهای دیگر وجود دارد که به کاربران این امکان را میدهند تا به طور اکسترنال لاگین کنند.
فریمورکی پایه برای پردازش درخواست های وب
به عنوان بخشی از فریمورک ASP.NET، سرورها کدهایی را ارزیابی میکنند که توسعهدهندگان وب با زبان C# مینویسند و نتیجه آن به صورت HTML برای کاربر ارسال میشود.
حالت Code Behind
این مفهوم، جداسازی طراحی و کُدها را بیان میکند. با انجام این جداسازی، نگهداری از برنامه ASP.NET آسانتر میشود. فرمت کلی یک فایلِ،ASP.NET در قالب aspx ذخیره میشود. فرض کنید صفحه وبی به نام MyPage.aspx داریم. در این صورت، فایل دیگری به نام MyPage.aspx.cs خواهیم داشت که بخش مربوط به کُدهای صفحه ما در آن قرار میگیرند. بنابراین ویژوال استودیو برای هر صفحه وب، فایلهای جداگانهای (یکی برای قسمت طراحی و دیگری برای کُد) ایجاد میکند.
منظور از مدیریت حالت در ASP.NET چیست ؟
ASP.NET امکاناتی را به منظور «کنترل حالت» (State Management) در اختیار برنامهنویسان قرار میدهد. همانطور که گفته شد، پروتکل HTTP به عنوان پروتکلی «بدون حالت» (Stateless) شناخته میشود. بیایید مثالی از برنامه سبد خرید را در نظر بگیریم. حالا وقتی یک کاربر تصمیم میگیرد که چه چیزی را میخواهد از سایت بخرد، دکمه افزودن آن محصول را فشار میدهد. برنامه باید اقلامی را به خاطر بسپارد که کاربر برای خرید انتخاب میکند. این موضوع به معنی به خاطر سپردن وضعیت یک اپلیکیشن در زمان فعلی، شناخته میشود.
با توجه به اینکه HTTP پروتکلی بدون وضعیت است، هنگامی که کاربر به صفحه خرید میرود، پروتکل HTTP اطلاعات مربوط به اقلام موجود درسبد خرید را ذخیره نمیکند. برای اطمینان از اینکه این اقلام میتوانند به صفحه خرید منتقل شوند، باید کدنویسی بیشتری انجام شود که این نوع پیادهسازی، گاهی اوقات میتواند منجر به افزایش پیچیدگی برنامه شود. ASP.NET میتواند مدیریت حالت را از طرف شما انجام دهد. بنابراین ASP.NET اقلام موجود در سبد خرید را به خاطر میسپارد و آن را به صفحه خرید ارسال میکند.
عملیات Caching در ASP.NET چیست ؟
ASP.NET میتواند مفهوم «نهانسازی» (Caching) را پیادهسازی کند و از این طریق کارایی برنامه را بهبود ببخشد. این امر با ذخیرهسازی صفحاتی که به دفعات توسط کاربر درخواست میشوند و ذخیره آنها در یک مکان موقتی انجام میشود. این صفحات میتوانند سریعتر بازیابی شوند و در نتیجه پاسخهای بهتری به کاربر ارسال شود. بنابراین ذخیرهسازی میتواند کارایی برنامه را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.
چرا باید از ASP.NET استفاده کنید؟
دلایل زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه ASP.NET، گزینه بسیار مناسبی برای ساخت اپلیکیشنها و وبسایتها است. از مهمترین مزایای آن میتوان به سرعت دانلود بیشتر، هزینه کم و پشتیبانی از از زبانهای متعدد اشاره کرد.
سایر پلتفرمهای توسعه آنلاین، مانند آنهایی که نیاز به نصب و راهاندازی جداگانه دارند، نسبت به ASP.NET زمان بیشتری را صرف نصب و راهاندازی میکنند، زیرا ASP.NET بهطور پیشفرض و از قبل، در محیط ویندوز سرور، تعبیه شده است. از آنجا که ASP.NET توسط افراد زیادی مورد استفاده قرار میگیرد، پیدا کردن اطلاعات آنلاین و متخصصان ماهر برای آن کار سختی نیست.
کارایی بیشتر فریمورک ASP.NET
برنامههای ساخته شده با ASP.NET میتوانند سریعتر و کارآمدتر از وبسایتهای ساخته شده با PHP باشند. هنگامی که برنامه ASP.NET کامپایل میشود، سورس کد آن، به «کُد شی» (Object Code) تبدیل میشود. در مرحله بعدی، کُد شی اجرا میشود که این مرحله در فرآیند کامپایل، کمی زمان میبرد، اما فقط یک بار انجام میشود. پس از اتمام فرایند کامپایل، کد تولید شده میتواند به وسیله پلتفرم دات نت با سرعت بیشتر و به تعداد دفعات نامحدودی اجرا شود.
منظور از کامپایل در ASP.NET چیست ؟
کامپیوتر، کُدهای خوانده و تفسیر شده را بلافاصله اجرا نمیکند. یعنی کُدها پیش از آنکه اجرا شود، ابتدا باید خوانده و درک شوند. بیشتر اوقات، کد کامپایل شده سریعتر و مقیاسپذیرتر از کُدِ «تفسیر شده» (Interpreted)، است. همچنین قادر به انجام هر کاری است که کُد تفسیر شده میتواند انجام دهد. PHP، جاوااسکریپت و روبی نمونههایی از زبانهای تفسیری محسوب میشوند.
در طول فرایند کامپایل، مرحلهای به منظور بررسی و «اعتبارسنجی» (Validation) نیز وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که تمام کدها به درستی کار میکنند. به عنوان مثال، اگر مِتُدی به نام GetUser به GetEmployeed تغییر کند، در این صورت هر ارجاعی به GetUser در ادامه برنامه، منجر به وقوع خطا در هنگام فرایند کامپایل خواهد شد. بنابراین قابلیت کامپایلری بودن ASP.NET باعث پیدا کردن و رفع آسانتر خطاها میشود.
در یک زبان تفسیری، این مشکل تا زمان اجرای کدها و بررسی آنها پیدا نمیشود، که باعث خواهد شد فرایند توسعه خیلی بیشتر طول بکشد. در یک برنامه بزرگ، تست سناریوهای ممکن به صورت دستی، زمان زیادی میبرد و هنگامی که کُدها بهروزرسانی میشوند، «ساخت» (Build) و نگهداری کدهای اضافی که برای تست هر موقعیت ممکن استفاده میشوند، کار زیادی میطلبد.
هزینه
هنگام ساخت یک وب سایت، قیمت نرم افزار، موضوع مهمی است که باید به آن فکر کنید. در گذشته، توسعهدهندگان برای ساخت اپلیکیشنها مجبور بودند نرم افزارهای گران قیمتی همچون IDEهای محبوب و پراستفاده را خریداری کنند. امروزه، اکثر کدها را میتوان با ابزارهای رایگان نوشت. برای کدنویسی ASP.NET، میتوانید از ویرایشگر متنی ساده، کُد ادیتورهای رایگان و یا برنامه پرکاربرد ویژوال استودیو استفاده کنید.
نسخه «کامیونیتی» (Community) از ویژوال استدیو برای مقاصد غیر تجاری رایگان است که آن را میتوانید از وبسایت مایکروسافت دریافت کنید. کسب و کارهایی که بیش از پنج توسعهدهنده دارند، باید «مجوز» (لایسنس) استفاده از Visual Studio را خریداری کنند که قیمتی تقریباً مشابه با سایر IDEهای پلتفرمهای دیگر دارد. همچنین، مایکروسافت به همه، از جمله کسب و کارها، اجازه دسترسی به نسخه رایگان «ویژوال استودیو کُد» (Visual Studio Code) میدهد که IDE و ویرایشگری کمحجمتر از ویژوال استدیو است.
راهنمای دانلود و نصب ویژوال استودیو کم حجم — گام به گام
برای توسعه و استقرار وبسایتها، غیر از IDE، به موارد دیگری همچون «سرور میزبان» (Hosting Server) و نرمافزارِ سرورِ وب اپلیکیشن نیز احتیاج داریم. «سرور اطلاعات اینترنتی مایکروسافت» (Internet Information Server) یا به اختصار IIS، جایی است که بیشتر برنامههای ASP.NET در آن ذخیره می شوند. IIS به صورت رایگان در دسترس است و با تمام نسخههای سیستم عامل ویندوز کار میکند. در بیشتر مواقع، هزینه میزبانی وبسایت روی سرور ویندوزی، بیشتر از سرور لینوکسی (با همان امکانات و کارایی) است.
برنامههای نوشته شده به زبانهای پیاچپی، جاوا اسکریپت و روبی، به طور معمول روی سرورهای لینوکسی اجرا میشوند. از زمان معرفی ASP.NET Core در سال ۱۳۹۵ (۲۰۱۶ میلادی)، دیگر الزامی به میزبانی برنامههای ASP.NET توسط IIS، وجود ندارد. به طوری که این برنامهها علاوه بر ویندوز میتوانند روی لینوکس و macOS نیز، میزبانی شوند.
سازگاری با پایگاه داده
یکی از مهم ترین تصمیماتی که در هنگام ساخت یک وب اپلیکیشن باید اتخاذ شود این است که از چه نوع پایگاه دادهای باید استفاده کنیم. همه پایگاه دادههای مرسوم، مانند MySQL ،PostgreSQL MongoDB ،CouchDB ،Microsoft SQL Server و MariaDB را میتوان همراه با اپلیکیشنهای ساخته شده توسط ASP.NET استفاده کرد. با توجه به اینکه امکانات پیچیدهتر Microsoft SQL Server ممکن است به مجوزهای نرمافزاری گرانتری نیاز داشته باشد، نسخه رایگان آن که Express نام دارد، برای بیشتر وبسایتها کافی است. تمامی بانکهای اطلاعاتی دیگری که نام بردیم، منبع آزاد و رایگان هستند.
شی گرایی در ASP.NET چیست ؟
وبسایتهای شی گرا در ASP.NET با زبانهایی همچون C# و VB.net نوشته میشوند. زبانهای برنامه نویسی شی گرا، ساختار و مجموعهای از الگوها را در اختیار ما قرار میدهند که میتوانیم از آن به دفعات در فرایند سازماندهی و استفاده مجدد از سورس کُد، استفاده کنیم. C# یکی از محبوبترین و پرتقاضاترین زبانهای برنامهنویسی در جهان به حساب میآید، درست برخلاف VB.NET، که یادگاری به جا مانده از محصول قدیمی Visual Basic مایکروسافت است و در حال حاضر، کمتر مورد توجه توسعهدهندگان قرار میگیرد.
پشتیبانی مؤثر
مایکروسافت، بزرگترین شرکت نرم افزاری در جهان، هنوز در حال توسعه و ترویج ASP.NET است، فریمورکی که میتوان از آن به طور رایگان و تحت مجوز منبع آزاد نیز استفاده کرد. مایکروسافت سرمایه زیادی را برای پلتفرمهای توسعه، جامعه توسعهدهندگان و حمایت از شرکتهای سازنده نرمافزارهایی که این برنامه ها را اجرا می کند، اختصاص داده است. با این تفاصیل، دیگر لازم نیست که به این زودیها نگران جا ماندن نرمافزارتان (از تکنولوژی روز) باشید.
مزایای ASP.NET چیست ؟
ASP.NET به دلیل سرعت بالا، هزینه کم و پشتیبانی گسترده از زبانها، هنوز هم برای توسعهدهندگان وب مفید است. این پلتفرم همچنین به حداقل تنظیمات و پیکربندی نیاز دارد و توسعهدهندگان قادر به دانلود این پلتفرم با صرف چند دقیقه زمان و بدون هیچ گونه پیشنیازی هستند. ASP.NET از این جهت سودمند واقع میشود که وبسایتها و وب اپلیکیشنهای ساخته شده با آن، سریعتر و کارآمدتر از برنامههای ساخته شده با PHP و سایر فریمورکها هستند.
ASP.NET، کدها را ابتدا کامپایل و سپس به کد شی تبدیل میکند، بنابراین امکان اجرای سریعتر آن را از کدهای تفسیر شده فراهم میآورد. وقتی کسی از کدهای تفسیر شدهای مانند PHP استفاده میکند، ممکن است قبل از یافتن و رفع هرگونه خطا، برنامه را اجرا کند. در صورتی که در ASP.NET، خطاها در هنگام کامپایل مشخص میشوند. بنابراین برنامهنویسان میتوانند به سرعت هرگونه مشکلی را برطرف کنند.
کاربرد های ASP.NET
توسعهدهندگان وب میتوانند از فریمورکهای ASP.NET برای ساخت پروژههای پیچیده وب، مانند وب اپلیکیشنهایی با دامنههای اینترنتی و همچنین وبسایتهای پویای خود، استفاده کنند. این پروژهها سطح بالاتری را از تعامل دارند، بنابراین کدنویسی آنها با هدف کارآمدتر شدن پروژه و پاسخگویی به کاربران، اهمیت زیادی خواهد داشت. ASP.NET Core برای وب اپلیکیشنهای مدرن وب مفیدتر است، زیرا علاوه بر جدیدتر بودن، با تمام سیستم عاملهای اصلی رایانه نیز کار میکند.
توسعهدهندگان هنوز هم میتوانند برای ساختن وبسایتهای خود از پلتفرمهای دیگر استفاده کنند، اما آن پلتفرمها زمانی ایدهآل خواهند بود که وبسایتهای مورد نظر، اهداف نسبتاً سادهای را دنبال کنند و یا اینکه بخواهند سیستمی مدیریتی را برای بهروزرسانی وبسایتهای خود حفظ کنند. این پلتفرمها برای کاربران کمتجربه امکان کسب درآمد از طریق راهاندازی وبسایتی با اندازه متوسط را فراهم میکنند. کار با ASP.NET تماماً به صورت کدنویسی انجام میشود، اما با افزایش قابلیت کنترل برای توسعهدهندگان، امکان دسترسی به پایگاهدادهها، افزایش یکپارچگی و افزایش امنیت را نیز فراهم میکند.
جمعبندی
امیدواریم که این نوشتار با تشریح اینکه ASP.NET چیست، برای شما و کسب و کارتان مفید بوده باشد. در حقیقت، دلایل زیادی برای مطالعه و کسب اطلاعات پیرامون ASP.NET وجود دارد. حتی با وجود حرفهایتر بودن آخرین نسخه از ASP.NET یعنی ASP.NET Core، توسعهدهندگان بسیاری وجود دارند که هنوز از نسخه قدیمیتر آن استفاده میکنند، زیرا ASP.NET ویژگیهای بسیاری دارد که امروزه نیز مفید هستند. بنابراین، نیازی نیست که کاربران، نگران قدیمی بودن ASP.NET باشند زیرا مایکروسافت آن را بهروز نگه میدارد و به اندازه کافی از آن پشتیبانی میکند.
به عنوان سخن پایانی باید بگوییم که اگر از ASP.NET برای تهیه وب اپلیکیشنها استفاده کنید، لازم نیست وقت یا انرژی زیادی را برای راهاندازی و ایجاد یک محیط توسعه صرف کنید و این کار با ASP.NET به سرعت و بهخوبی قابل انجام خواهد. همچنین، با توجه به اینکه که این پلتفرم همچنان «رسیدگی و نگهداری» (Maintained) خواهد شد، میتوانید مطمئن باشید که برنامههای شما هم ایمن و هم بهروز خواهند بود.