آنطور که از آخرین آمارها پیداست، در حال حاضر بخش قابلتوجهی از هولدرهای کوتاهمدت بیت کوین از بازار خارج شدهاند و سهم هولدرهای بلندمدت از عرضه درگردش به سطوحی رسیده است که پایان چرخههای نزولی قبلی بیت کوین در آن به ثبت رسیده بود.
به گزارش کوین دسک، در حال حاضر نشانههایی از خستگی فروشندگان در بازار بیت کوین دیده میشود و این مسئله شرایطی را به وجود آورده است که میتواند نشانهای جدی برای پایان روند نزولی این ارز دیجیتال باشد.
شاخص درونزنجیرهای ضرر تحققیافته (Realized losses) یا همان زیان ناشی از فروش هولدرهای بیت کوین، نشان میدهد که سرمایهگذاران تا چه حد از افزایش قیمت در آینده ناامید شده و دست به فروش زدهاند.
فروپاشی شبکه تِرا و سقوط ارزش توکنهای «UST» و لونا در ماه مه (اردیبهشت) سبب شد تا ضرر تحققیافته سرمایهگذاران بیت کوین در یک بازه زمانی ۳۰ روزه به ۲۸ میلیارد دلار برسد. آنطور که از آمارهای پلتفرم تحلیلی گلسنود پیداست، پس از سقوط قیمت بیت کوین به سطوح اوج تاریخی سال ۲۰۱۷ در ۱۸ ژوئن امسال (۲۸ خرداد) نیز ضرر تحققیافته ۳۰ روزه بیت کوین به بالاترین سطح تاریخ خود در ۳۶ میلیارد دلار افزایش یافت.
از آنجا که سرمایهگذاران خرد و کوتاهمدت در جریان این فروشهای سنگین از بازار کنار میکشند، اشباع هولدرهای واقعی یا گروهی از سرمایهگذاران که به افزایش قیمت در بلندمدت امیدوار هستند و به نوسانات مقطعی اهمیت نمیدهند، در ادامه بیش از پیش به چشم میآید. هرچه تعداد هولدرهای بلندمدت بیشتر باشد، قیمت بیت کوین ثبات بیشتری را تجربه خواهد کرد و در چنین شرایطی میتوان گفت احتمال رسیدن به پایان روند نزولی طولانیمدت قیمت نیز بیشتر خواهد شد.
بیش از ۸۰ درصد از بیت کوینهای موجود در آدرس هولدرهای این ارز دیجیتال در حال حاضر بیشتر از سه ماه عمر دارد (یعنی آخرین بار بیشتر از سه ماه قبل جابهجا شده است) و این یعنی فروشهای گسترده انجامشده در ماههای مه و ژوئن (اردیبهشت و خرداد) تقریباً تمام هولدرهای کوتاهمدت را خسته کرده است.
این آمارها با دادههای مربوط به پایان روند نزولی بیت کوین در سالهای ۲۰۱۲، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ همخوانی دارد؛ یعنی پایان تمام این چرخههای نزولی زمانی رخ داده است که سهم هولدرهای بلندمدت از ارزش دلاری عرضه درگردش بیت کوین به بیش از ۸۰ درصد رسیده بود.
گلسنود در گزارش خود نوشته است:
با وجود شرایط بسیار چالشبرانگیز جهان از منظر اقتصاد کلان و مسائل ژئوپولیتیکی (درگیری روسیه و اوکراین)، حضور هولدرهای بلندمدت و جدی بیت کوین در حال اوجگیری بوده و به همین خاطر میتوان این را پذیرفت که یک کف قیمتی واقعی در حال شکلگیری است.