یک گزارش جدید نشان میدهد بحران FTX اعتماد سرمایهگذاران را از بین برده و بحران نقدینگی دیگری را در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. این گزارش عقیده دارد که در نتیجه این اتفاقات زمستان ارزهای دیجیتال میتواند طولانیتر از پیشبینیهای کنونی باشد.
به گزارش کوین تلگراف، پژوهش جدید کوین بیس به تحلیل پیامدهای سقوط FTX در اکوسیستم ارزهای دیجیتال پرداخته است. این گزارش تحقیقاتی نشان میدهد که فروپاشی سومین صرافی ارز دیجیتال بزرگ در جهان یک بحران نقدینگی ایجاد کرده است که میتواند باعث طولانیترشدن زمستان ارزهای دیجیتال شود.
پس از اعلام ورشکستگی FTX در ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان)، سرمایههای بسیاری از سرمایهگذاران سازمانی در این پلتفرم گیر کرد. سقوط FTX همچنین، سرمایهگذاران و خریداران بزرگ را نسبت به اکوسیستم ارزهای دیجیتال دلسرد کرده است. کوین بیس تأکید کرد که دامیننس استیبل کوینها به بالاترین حد خود یعنی ۱۸درصد رسیده است. این امر نشان میدهد که بحران نقدینگی ممکن است حداقل تا پایان سال ادامه یابد.
دامیننس استیبل کوین، تسلط نسبی استیبل کوینها در اکوسیستم ارزهای دیجیتال را در مقایسه با کل ارزش بازار اندازهگیری میکند. افزایش دامیننس استیبل کوینها نشان میدهد که فعالان بازار، ارزهای دیجیتال خود را میفروشند و بر روی استیبل کوینها با پشتوانه دلار سرمایهگذاری میکنند.
این گزارش پیشبینی کرده است که اگرچه پس از اعلام ورشکستی FTX، احتمال تأثیرگذاری این بحران بر دیگر ارزهای دیجیتال محدوده شده است، بازار ممکن شاهد اثرات جانبی از سوی پروژههایی باشد که به FTX یا آلامدا وام دادهاند یا با آن در تعامل بودهاند.
بیشتر بخوانید: سقوط ارزش سولانا همزمان با فروپاشی FTX؛ آیا بازی دیگر تمام شده است؟
حوادث ناگواری که حول سقوط FTX رخ داده، بدون شک به اعتماد سرمایهگذاران داراییهای دیجیتال آسیب رسانده است. بهبود شرایط به زمان نیاز دارد و این امر به احتمال بسیار زیاد میتواند تداوم زمستان ارزهای دیجیتال را برای چندین ماه دیگر افزایش دهد؛ از نظر ما شاید تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه یابد.
بحران FTX بهشدت بازار ارزهای دیجیتال را تحت تأثیر قرار داده است، بهویژه در زمانی که دادههای منتشرشده تورم مصرفکننده از پیشبینیها کمتر بودند و باعث جهش قابلتوجهی در بازارهای مالی سنتی شدند. بسیاری بر این باور هستند که اگر این بحران خودکرده جاری نبود، بازار ارزهای دیجیتال نیز میتوانست شاهد رشدی مشابه باشد.