ارز دیجیتال

نوبیتکس از صرافی غیرمتمرکز و کیف پول غیرامانی خود رونمایی کرد؛ نوبی‌دکس، لاکت‌ولت و شروعی برای توسعه دیفای در ایران

نوبیتکس از صرافی غیرمتمرکز و کیف پول غیرامانی خود رونمایی کرد؛ نوبی‌دکس، لاکت‌ولت و شروعی برای توسعه دیفای در ایران

مجموعه نوبیتکس از صرافی غیرمتمرکز «نوبی‌دِکس» در کنار کیف پول غیرامانی «لاکت‌ولت» رونمایی کرد. این دو محصول هم‌اکنون به‌صورت عمومی منتشر شده‌اند و برای تمام کاربران قابل‌استفاده هستند. علاوه‌بر این، نوبیتکس برنامه‌های متنوعی هم برای توسعه این دو محصول و فعالیت در جهت گسترش خدمات خود در حوزه دیفای دارد.

روز دوشنبه ۳۰ مرداد، رویدادی تحت‌عنوان «دیفای دی» به میزبانی مجموعه نوبیتکس و با حضور کارشناسان و اعضای جامعه بلاکچین و ارزهای دیجیتال، فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال و رسانه‌ها برگزار شد. امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس، در این رویداد از دو محصول جدید این مجموعه در حوزه دیفای (امور مالی غیرمتمرکز) رونمایی کرد که یکی از آنها صرافی غیرمتمرکز نوبی‌دکس و دیگری کیف پول غیرامانی لاکت‌ولت بود.

نوبی‌دکس مانند یونی سواپ، پنکیک سواپ، dydx و بسیاری از پروتکل‌های مشهور فعال در حوزه دیفای، یک بازار خریدوفروش غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال است؛ به این معنی که در آن فرایندهای مربوط به مبادله ارزهای دیجیتال، از جمله ثبت، لغو و پردازش سفارش‌ها به صورت خارج از شبکه و بدون نیاز به پرداخت هر گونه فی یا محدودیت تعداد برای کاربر بوده و پردازش تراکنش‌ها نیز با استفاده از قراردادهای هوشمند انجام می‌شود. همچنین، بر خلاف صرافی‌های متمرکز، کاربر می‌تواند از کیف پول شخصی خود، مستقیماً اقدام به مبادله و تبدیل ارزهای دیجیتال مختلف به یکدیگر کند؛ بدون آنکه نیاز به پرداخت کارمزد جهت انتقال از کیف پول شخصی به یک پلتفرم متمرکز باشد.

نوبی‌دکس در حال حاضر از شبکه پرطرفدار آربیتروم پشتیبانی می‌کند و امکان مبادله جفت‌ارزهای WBTC/USDT ،LINK/USDC ،ARB/USDT ،WETH/USDT و WETH/USDC در آن وجود دارد. البته قرار است در آینده از شبکه‌های بیشتری مثل بایننس اسمارت چین (BSC)، پالیگان، ترون، فانتوم و سایر بلاکچین‌هایی که با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار هستند نیز پشتیبانی شده و جفت‌ارزهای متنوع‌تری به آن اضافه شوند.

نوبیتکس از صرافی غیرمتمرکز و کیف پول غیرامانی خود رونمایی کرد؛ نوبی‌دکس، لاکت‌ولت و شروعی برای توسعه دیفای در ایران
نمایی از رابط کاربری صرافی غیرمتمرکز نوبی‌دکس.

کارمزد تراکنش‌ها در نوبی‌دکس به‌طور رقابتی با سایر پلتفرم‌های غیرمتمرکز در بازه ۰.۱ تا ۰.۲درصد است و مبلغ آن از روی کوینِ دریافتی پس از تبدیل کسر می‌شود و سپس به حساب کاربر واریز خواهد شد.

مزیت کلیدی بعدی این است که در نوبی‌دکس با توجه به سازوکارهای پیاده‌سازی‌شده جهت سهولت استفاده برای کاربران و به حداکثر‌ رساندن سرعت مبادلات، کارمزد انتقال شبکه صفر بوده و نیازی به پرداخت فی تراکنش نیست. ضمن اینکه در رابط کاربری نوبی‌دکس از زبان فارسی پشتیبانی می‌شود تا کاربران با هر میزانی از تجربه فعالیت در فضای ارزهای دیجیتال بتوانند از این پلفترم استفاده کنند.

ورود به صرافی غیرمتمرکز نوبی‌دکس

لاکت‌ولت؛ دریچه ورود به دنیای غیرمتمرکز

همان طور که گفته شد، تعامل با برنامه‌های غیرمتمرکز از جمله صرافی غیرمتمرکز نوبی‌دکس، نیازمند استفاده از یک کیف پول شخصی است که کنترل آن صرفاً در دست خود کاربر باشد. لاکت‌ولت، محصول دیگری که در جریان رویداد دیفای دی از آن رونمایی شد، کیف پول بومی نوبیتکس است که هم به‌صورت اپلیکیشن موبایل و هم افزونه در مرورگرهای مطرحی مثل گوگل کروم برای کاربران قابل‌استفاده است.

در معرفی لاکت‌ولت از عبارت «کیف پول غیرامانی» استفاده می‌شود؛ یعنی در این کیف پول کاربران درست برعکس صرافی‌های متمرکز یا حتی کیف پول‌های دیگری که حضانتی هستند، شخصاً کنترل آدرس و دارایی‌های وابسته به آن را در اختیار دارند و کلید خصوصی که از آن برای کنترل کیف پول استفاده می‌شود، به‌غیر از مالک کیف پول، در اختیار شخص دیگری قرار نمی‌گیرد. همین امر استفاده از لاکت‌ولت را بی‌نیاز از عامل اعتماد می‌کند و عملاً کاربر دیگر مجبور نیست ریسک‌های امنیتی استفاده از نمونه‌های متمرکز را بپذیرد و دارایی خود را در اختیار سایر پلتفرم‌ها قرار دهد.

کاربرانی که برای نگهداری از دارایی‌های خود به‌دنبال امنیت و کنترل بیشتری هستند، از کیف پول‌های غیرامانی استفاده می‌کنند. در لاکت‌ولت نیز مثل سایر کیف پول‌های غیرامانی معتبر، کاربر باید کلمات بازیابی خود را یادداشت کرده و در جایی امن به‌صورت آفلاین و غیردیجیتالی از آن نگهداری کند تا در صورت بروز هر مشکلی مثل گم‌شدن یا دزدیده شدن دستگاه، حذف‌شدن برنامه و مواردی از این دست، به‌راحتی با استفاده از همان کلمات بازیابی که روز کاغذ یادداشت شده‌اند، بتواند دوباره به دارایی‌های خود دسترسی داشته باشد.

لاکت‌ولت از زبان‌های فارسی و انگلیسی پشتیبانی می‌کند و رابط کاربر بسیار ساده‌ای دارد. این کیف پول از ۹ شبکه بیت‌کوین، ‌اتریوم، ترون، بایننس اسمارت چین، پالیگان، فانتوم، آوالانچ، آپتیمیزم و آربیتروم پشتیبانی می‌کند و امکان مدیریت دارایی و واریز و برداشت هزاران توکن روی این ۹ شبکه در لاکت‌ولت وجود دارد.

نوبیتکس از صرافی غیرمتمرکز و کیف پول غیرامانی خود رونمایی کرد؛ نوبی‌دکس، لاکت‌ولت و شروعی برای توسعه دیفای در ایران
نمایی از کیف پول لاکت‌ولت.

گفتنی است در حال حاضر امکان دانلود نسخه اندروید اپلیکیشن لاکت‌ولت از وب‌سایت لاکت‌ولت و همین طور فروشگاه‌های اپلیکیشن معتبر از طریق لینک زیر وجود دارد و نسخه‌ iOS و افزونه مرورگر این کیف پول نیز به‌زودی عرضه خواهد شد.

دریافت اپلیکیشن لاکت‌ولت

اتصال لاکت‌ولت به نوبی‌دکس

لاکت‌ولت از نسخه ۲ والت‌کانکت (WalletConnect) استفاده می‌کند که ابزاری برای اتصال کیف پول به برنامه‌های غیرمتمرکز و تعامل با قراردادهای هوشمند است. از این رو امکان اتصال به نوبی‌دکس و سایر اپ‌ها، پلتفرم‌های دیفای، صرافی‌های غیرمتمرکز مختلف، پلتفرم‌های وام‌دهی و… با لاکت‌ولت وجود دارد.

به این ترتیب کاربر پس از انجام یک خرید در نوبیتکس و انتقال دارایی خود به لاکت‌ولت، می‌تواند به سادگی لاکت‌ولت را به نوبی‌دکس متصل کند و در این بستر بدون نیاز به پلتفرم متمرکز، به معامله ارزهای دیجیتال بر بستری غیرمتمرکز بپردازد.

هکاتون دیفای‌دی؛ رقابت برای توسعه خدمات مالی غیرمتمرکز

نوبیتکس برای توسعه ایده‌های نوآورانه در حوزه دیفای، رقابتی یک‌ماهه نیز برای جذب ایده‌های نوین و خلاقانه در این صنعت برگزار می‌کند. 

هکاتون دیفای دی از ۳۰ مرداد آغاز شده و برنامه‌نویسان حوزه بلاکچین، تیم‌های فعال در دیفای، افرادی که اپلیکیشن، پلتفرم، طرح یا ایده در موضوعات مورد رقابت دارند، محققان حوزه نرم افزار و بلاکچین و دانشجویان می‌توانند در آن ثبت‌نام کنند و به رقابت بپردازند. 

علاقه‌مندان می‌توانند با ارائه ایده یا پروژه خود از طریق ثبت لینک پروژه ایجاد‌شده روی گیت‌هاب (GitHub) یا سرویس گیت هم‌روش یا در قالب PDF، در این رقابت شرکت کنند.

نوبیتکس در ادامه مسیر حمایت از طرح‌ها و اقدامات مرتبط با دیفای، علاوه بر دو جایزه ۱۰۰میلیون تومانی، امتیازهایی را برای طرح‌های برتر، از جمله افزودن اپلیکیشن‌های برتر به لاکت‌ولت و لیست‌کردن توکن پروژه برتر در نوبی‌دکس، در نظر گرفته است.

در مدت‌زمان برگزاری هکاتون، ۶ کارگاه آموزشی با حضور متخصصان عرصه دیفای به‌صورت رایگان برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق لینک زیر و با مراجعه به وب‌سایت نوبیتکس، در هکاتون دیفای دی ثبت‌نام کنند.

شرکت در هکاتون دیفای دی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.