جاوا اسکریپت نوعی زبان برنامه نویسی سطح بالا است که از انواع سبکهای برنامه نویسی مختلفی مانند «برنامه نویسی رویداد محور» (Event-driven programming)، «برنامه نویسی تابعی» (Functional programming)، «برنامه نویسی شی گرا» (objective programming) و کدنویسی مبتنی بر نمونه پشتیبانی میکند. در اوایل از جاوا اسکریپت فقط برای برنامه نویسی سمت کلاینت استفاده میشد ولی هماکنون از این زبان محبوب در برنامه نویسی سمت سرور نیز استفاده میشود. فریم ورک های بسیار زیادی برای جاوا اسکریپت وجود دارد، اما در این مطلب از مجله تم آف بهترینها با هدف کمک به انتخاب بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت معرفی شدهاند.
در این مطلب آموزشی، فریم ورک های جاوا اسکریپت همراه با مزایا، معایب و ابعاد مختلف آنها مورد بررسی قرار میگیرند اما قبل از اینکه اصل مسئله، یعنی معرفی بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت مورد بررسی قرار گیرد، ابتدا در مورد خود فریم ورک و رسالت آن توضیحاتی ارائه خواهد شد.
فریم ورک جاوا اسکریپت چیست؟
«چارچوب» (فریم ورک | Framework) بستری برای توسعه برنامههای نرمافزاری است که شامل کلاسها و توابعی از پیش نوشته شده میشوند. فریم ورک جاوا اسکریپت نوعی ابزار کمکی کاربردی بهحساب میآید که به زبان جاوا اسکریپت نوشته شده و حاوی توابع، کلاس، کتابخانههای کد و غیره برای کمک به توسعه سریع برنامههای کاربردی ساخته شده با جاوا اسکریپت است.
فریم ورکها برای طراحی و برنامه نویسی وب بسیار سازگار هستند و از این رو امروزه بیشتر توسعهدهندگان وب از آنها استفاده میکنند. به زبان ساده میتوان گفت که فریم ورک کار با زبان برنامه نویسی را آسانتر و روانتر میکند و روند توسعه را بسیار افزایش میدهد چون از نوشتن کدهای تکراری از قبل موجود جلوگیری میکند.
دلایل نیاز به فریم ورک جاوا اسکریپت چیست؟
به دلیل اینکه جاوا اسکریپت هم در «برنامه نویسی سمت کلاینت» (فرانتاند) و هم در «برنامه نویسی سمت سرور» (بکاند) استفاده میشود، در نتیجه فریم ورک های زیادی برای برنامه نویسی «بکاند» (Backend) و برنامه نویسی «فرانتاند» (Frontend) آن به وجود آمدهاند. به عنوان مثال، برخی از محبوبترین فریم ورک های فرانتاند جاوا اسکریپت عبارتند از «React» ،«Angular» و «Vue» و برخی از فریم ورکهای بکاند محبوب جاوا اسکریپت نیز شامل «نودجیاس»، «Express» ،«Next.js» و سایر موارد میشوند.
بیشتر چارچوبهای جاوا اسکریپت منبع آزاد هستند و استفاده از آنها رایگان است. در این مطلب فهرستی از بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت همراه با مزایا و معایب، کاربردها و ویژگیهای مهم آنها ارائه خواهد شد تا به کاربر کمک کند متناسب با نیاز خود بهترین انتخاب را از میان این فریم ورکها داشته باشد.
معرفی بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت
پرداختن به این مطلب را میتوان در ابعاد مختلفی بررسی کرد و قطعاً جواب دقیقی برای اینکه بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت چیست وجود ندارد، چون هر فریم ورکی برای کاربرد خاصی مناسب است. بنابراین در ادامه این مطلب، جنبههای مختلف این مسئله مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
در اکوسیستم جاوا اسکریپت، فهرست چارچوبهای توسع یا همان فریم ورک های آن همچنان در حال رشد است. این فریم ورکها حاوی مجموعهای از کدهای جاوا اسکریپت از پیش ساخته شده هستند که برای آسان کردن توسعه و ساخت برنامههای مبتنی بر جاوا اسکریپت استفاده میشوند. برای انتخاب فریم ورکی به عنوان بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت باید فاکتورهای متعددی را در نظر گرفت و بسته به نیاز و هدف خود آن را انتخاب کرد. در ادامه ابتدا بهترین فریمورک های جاوا اسکریپت فهرست شدهاند و سپس هر کدام را در بخشهای جداگانه تا حد امکان به طور جامع شرح دادهایم و معرفی کردهایم.
- انگولار (Angular)
- ریاکت (React)
- ویو جیاس (Vue.js)
- امبر جیاس (Ember.js)
- متئور (Meteor)
- میتریل (Mithril)
- نود جیاس (Node.js)
- پلیمر (Polymer)
- اورلیا (Aurelia)
- اسوِلت (Svelte)
- فریم ورک Ext JS
- جیکوئری (jQuery)
- اکسپرس (Express)
- نکست جیاس (Next.js)
فریم ورک انگولار Angular از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت
بدون شک یکی از قدرتمندترین و کارآمدترین فریمورک های جاوا اسکریپت، فریم ورک «انگولار» (Angular) است. انگولار منبع آزاد به حساب میآید و برای ساخت «برنامههای تکصفحهای» (Single-Page Application) بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این فریم ورک در سال 1395 (یعنی 20١6 میلادی) توسط گوگل توسعه داده شده است.
این چارچوب توسعه هم در برنامه نویسی بکاند و هم در برنامه نویسی فرانتاند کاربرد دارد. همچنین انگولار مجهز به ویژگی اتصال دوطرفه داده است و از «تایپ اسکریپت» (Typescript) پشتیبانی میکند. نمونه وبسایتهایی که با استفاده از انگولار ساخته شدهاند در ادامه آمده است:
- «Freelancer»
- «IBM»
- «PayPal»
- «و غیره»
ویژگی های فریم ورک انگولار
انگولار دارای ویژگیهای بسیار پیشرفته و جذابی است که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت «وب اپلیکیشن پیشرو» (Progressive Web Apps): انگولار مجهز به قابلیتهای پلتفرم وب مدرن است که به ارائه تجربیاتی مانند کارایی بالا، قابلیت کار در حالت آفلاین و امکان استفاده بدون نصب هستند.
- قابلیت ایجاد برنامه دسکتاپ: برنامههای دسکتاپ را میتوان با استفاده از انگولار برای سیستم عاملهای محبوب ویندوز، لینوکس و سیستم عامل مک با حالت مبتنی بر وب توسعه داد و امکان دسترسی به API-های بومی سیستم عامل را نیز ایجاد کرد.
- تولید کد: فریم ورک انگولار قابلیت تبدیل قالبها را به کد دارد که این کدهای تولید شده برای ماشینهای مجازی جاوا اسکریپت بسیار بهینه هستند.
- تقسیم کد: در انگولار با استفاده قابلیت «کامپوننت مسیر جدید» (New Component Route)، که برای تقسیم کد استفاده خواهد شد، برنامههای انگولار بهسرعت بارگیری میشوند.
- ساخت قالب قدرتمند و جذاب: با استفاده از انگولار قابلیت ایجاد قالبهای قدرتمند و در عین حال ساده وجود دارد.
- «ابزار خط فرمان انگولار» (Angular CLI): ابزارهای خط فرمان انگولار به کاربران این امکان را میدهند که روند توسعه برنامه را سرعت ببخشند و کدها را سریع آزمایش کنند.
- ساخت انیمیشن و جلوه بصری: از طریق «API» بصری موجود در فریم ورک انگولار، کاربران امکان ایجاد جلوههای بصری و انیمیشنهای جذابی را دارند.
- ساخت برنامه دسترسپذیر: در انگولار با استفاده از مؤلفههای «ARIA» فعال، راهنماهای توسعهدهنده و زیرساخت تست داخلی، قابلیت ایجاد برنامهها با دسترسپذیری بالا وجود دارد.
کاربردهای فریمورک انگولار چیست؟
انگولار در زمینههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که مهمترین آنها در ادامه فهرست شدهاند.
- برنامههای پخش ویدئو
- برنامههای تجارت الکترونیک
- برنامههای کاربردی داده مبتنی بر زمان واقعی
- پورتالهای محتوای تولید شده توسط کاربر
- و بسیاری از موارد دیگر
مزایا و معایب انگولار
مانند هر چارچوب یا پلتفرم دیگری انگولار نیز به عنوان یکی از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت مزایا و معایب خود را دارد که این مزایا و معایب به شرح موارد زیر است.
مزایای انگولار
مزایای انگولار به شرح زیر هستند.
- منبع آزاد
- بسیار مناسب برای ایجاد برنامههای تکصفحهای
- دستکاری آسانتر «DOM»
- قابلیت آزمایش بالا
معایب انگولار
معایب انگولار در ادامه آمده است.
- مشکلات عملکردی احتمالی
- ایجاد پیچیدگی در برخورد با سناریوهای بزرگ
- یادگیری سخت برای افراد مبتدی
فریم ورک ری اکت React یکی از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت
فریم ورک «ری اکت» (React) به عنوان بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت در این فهرست، توسط شرکت فیسبوک توسعه داده شده است و خیلی سریع محبوب شد. این فریم ورک در اصل برای توسعه و پیادهسازی رابط کاربری پویا برای صفحات وب با ترافیک ورودی بالا مورد استفاده قرار میگیرد. فریم ورک ری اکت از DOM مجازی استفاده میکند و از این رو، ادغام آن با هر برنامهای ساده است.
این فریم ورک جاوا اسکریپت نیز منبع آزاد است و برای ایجاد رابطهای کاربری واکنشگرا حرفهای زیادی برای گفتن دارد. همچنین این چارچوب، مؤلفه محور است، به این معنی که میتوان از مؤلفهها برای ایجاد رابطهای کاربری پیچیده در مدتزمان کوتاهی دوباره استفاده کرد. همچنین یادگیری و کار با آن آسانتر از انگولار و دارای منابع، راهنماهای جامع و انجمنیهای پشتیبانی در حال رشدی است که بهشدت به یادگیری آسانتر و سریعتر آن کمک میکنند. نمونه وبسایتهایی که با ری اکت ساخته شدهاند به صورت موارد زیر هستند:
- «Airbnb»
- «Dropbox»
- «Asana»
- «BBC»
امکانات و ویژگی های ری اکت
به عنوان یکی از چند تا بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت ری اکت دارای امکانات و ویژگیهای قابل توجهی است که مهمترین آنها به شرح زیر هستند.
- «Declarative»: ری اکت به این معروف است که رابط کاربری تعاملی و پویایی را برای وبسایتها و برنامههای موبایل ایجاد میکند. همچنین اشکالزدایی یا همان دیباگ کردن کدها در ری اکت آسان است.
- «DOM مجازی»: در ری اکت به ازای هر شی DOM، یک «شی DOM مجازی» نیز وجود دارد. این ویژگی کپی مجازی از DOM اصلی ایجاد کرده و نمایشی از یک شی DOM است.
- مدیریت رویداد: در ری اکت، سیستم رویداد مدل شی «W3C» وجود دارد که سازگاری را افزایش میدهد و قابلیت مدیریت هر رویدادی را دارد.
- JSX: نوعی «سینتکس» (Syntax) نشانهگذاری است که شباهت زیادی به HTML دارد و نوشتن اجزای برنامه ری اکت را آسانتر از حالت عادی میکند.
- عملکرد بالا: ری اکت از اتصال یکطرفه داده با معماری برنامهای به نام «Flux Controls» بهره میبرد که این ویژگی به بهروزرسانی «View» برای کاربر با «Flux» کمک کرده تا گردش کار برنامه را کنترل کند.
- «React Native»: یک رندر سفارشی برای فریم ورک ReactJS به حساب میآید. React Native در واقع از کامپوننتهای بومی بهجای کامپوننتهای وب موجود در خود ری اکت به عنوان بلوکهای سازنده کد استفاده میکند تا برنامهای بسیار سفارشی را طراحی کند.
کاربردهای ری اکت چیست؟
مانند هر فریم ورک دیگری، ری اکت نیز کاربردهای مختص به خودش را دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد اجزای تعاملی برای برنامههای وب و شبکههای اجتماعی
- ساخت داشبوردهای تعاملی برای برنامه
- ساخت برنامههای کاربردی وب برای تجارت الکترونیک
- ساخت برنامههای کاربردی تکصفحهای (SPAs)
مزایا و معایب ری اکت
ری اکت نیز دارای مزایا و معایب خودش است که در ادامه این بخش این مزایا و معایب شرح داده شدهاند.
مزایای ری کت
مزایای React به شرح زیر هستند.
- یادگیری آسان
- منبع آزاد
- دارای اجزای قابل استفاده مجدد
- مجهز به DOM مجازی
- مناسب برای سئو
معایب ری اکت
معایب React در ادامه آمده است.
- نیاز به کتابخانههای اضافی در عملکردهای سمت سرویسگیرنده
- افزایش ریسک و احتمال به وجود آمدن برخی مشکلات با استفاده از ابزار JSX
معرفی فیلمهای آموزش جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت به عنوان زبانی همهکاره نقش پررنگی در دنیای اینترنت به معنای امروزی بر عهده دارد. در حال حاضر تقاضا برای متخصصین این زبان برنامه نویسی بسیار زیاد است و هر روز هم بر تعداد رستههای شغلی که یک متخصص جاوا اسکریپت میتواند از آنها درآمد کسب کند، افزوده میشود. به علت اهمیت و جایگاه ویژهای که جاوا اسکریپت دارد، پلتفرم آموزشی تم آف با ارائه فیلمهای آموزش جاوا اسکریپت برای اهداف گوناگون چندین سال است که خدمات خود را در زمینه آموزش جاوا اسکریپت ارائه میدهد. یکی از مهمترین اهداف تم آف در این زمینه، آمادهسازی افراد با استفاده از دورههای آموزش موجود برای ورود آنها به بازار کار است.
در پلتفرم آموزشی تم آف، ابعاد مختلفی از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت اعم از آموزش مبتدی جاوا اسکریپت، آموزش حرفهای جاوا اسکریپت، آموزش کار با فریم ورکهای جاوا اسکریپت و غیره پوشش داده میشود. افراد علاقهمند به یادگیری جاوا اسکریپت میتوانند با استفاده از فیلمهای آموزشی جاوا اسکریپت موجود در پلتفرم تم آف دانش خود را از جاوا اسکریپت تقویت کنند و یا به عنوان نقشه شروع ورود به این مسیر از آنها استفاده کنند. در تصویر بالا تنها تعداد کمی از دورههای آموزشی جاوا اسکریپت به عنوان نمونه نمایش داده شده است.
- برای مشاهده همه فیلمهای آموزش جاوا اسکریپت و شروع یادگیری + اینجا کلیک کنید.
فریم ورک Vue.js یک بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت دیگر
این فریم ورک نیز در فهرست بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت از اهمیت بالایی برخوردار است. حالت ترکیب دوگانه فریم ورک Vue.js یکی از جذابترین ویژگیهای این فریم ورک بهحساب میآید که امکان توسعه برنامههای تک صفحهای سطح بالا را فراهم میکند.
مانند دو فریم ورک بالا، Vue.js نیز منبع آزاد به حساب میآید و در اصل برای بهبود ویژگیهای دو فریم ورک انگولار و ری اکت توسعه یافته است. به عنوان مثال Vue.js، هم DOM مجازی مورد استفاده در ری اکت و هم قابلیت اتصال دوطرفه مورد استفاده در انگولار را دارد.
با استفاده از فریم ورک Vue.js، میتوان «وب اپلیکیشن پیش رونده» (Progressive Web Application) و SPA بسیار سریع و کارآمد ساخت. علاوه بر این یادگیری Vue.js آسان است و برای افراد مبتدی گزینه بسیار مناسبی بهحساب میآید. نمونه وبسایتهایی که با استفاده از Vue.js ساخته شدهاند به صورت موارد زیر هستند:
- «Upwork»
- «Adobe»
- «Grammarly»
- سایر موارد
ویژگیها و امکانات Vue.js چه هستند؟
به عنوان یکی از چند تا بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت، Vue.js دارای امکانات و ویژگیهای قابلتوجهی است که مهمترین آنها به شرح موارد زیر هستند:
- مجهز به DOM مجازی: Vue از DOM مجازی، جهت شبیهسازی عنصر DOM اصلی استفاده میکند.
- «Data Binding»: این ویژگی در Vue دستکاری یا تخصیص مقادیر به ویژگیهای HTML را بسیار آسان میکند.
- «CSS Transitions and Animations»: این فریم ورک جاوا اسکریپت دارای چندین روش برای اعمال ویژگیهای انیمیشن و محرک سازی در صفحات است.
- ساخت قالب: این فریم ورک قابلیت ارائه قالبهای مبتنی بر HTML را دارد و DOM را با دادههای نمونه جاوا اسکریپت پیوند میدهد. قالبهای ساخته شده با Vue.js در توابع «Virtual DOM Render» کامپایل میشوند.
- سادگی: Vue از نظر API و طراحی از بسیاری از چارچوبهای جاوا اسکریپت سادهتر است.
کاربردهای Vue.js
فریم ورک Vue.js کاربردهای مختلفی دارد که عمده این کاربردها به صورت موارد زیر است:
- ساخت انیمیشنها، عناصر تعاملی و گرافیکی
- ایجاد تعامل به برنامه موجود
- ساخت منوی ناوبری جذاب
- سایر موارد
مزایا و معایب Vue.js
Vue.js نیز مزایا و معایب خود را دارد که در زیر به آنها اشاره شده است.
مزایای Vue.js
نقاط قوت و مزایای Vue.js در ادامه فهرست شدهاند.
- سبک وزن
- سریع
- دارای مستندات گسترده
- قابلیت اتصال دوطرفه واکنشی
- اجزای نسبتاً کمتر و سادگی
معایب Vue.js
معایب Vue.js نیز به شرح زیر هستند.
- عدم کاربردی بودن برای پروژههای بزرگ
- انعطافپذیری بیش از حد
- وجود بیشتر مستندات آن به زبان چینی
فریم ورک Ember.js جاوا اسکریپت
یکی دیگر از انواع بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت در این فهرست، فریم ورک «امبر» (Ember.js) است. این فریم ورک جاوا اسکریپت در سال 1394 (2015 میلادی) به دنیای توسعه وب ورود کرد و از آن زمان تاکنون با توجه به کاربرد زیادی که دارد، محبوبیت زیادی کسب کرده است. فریم ورک امبر جاوا اسکریپت از اتصال دوطرفه پایگاه داده پشتیبانی میکند و این باعث شده که به عنوان پلتفرمی قابل اعتماد در وظایف پیچیده از آن استفاده کنند.
این فریم ورک انتخاب بسیار مناسبی برای ایجاد برنامههای وب تک صفحهای مقیاسپذیر به حساب میآید و عملکرد آن در این موارد کاملاً قابل قبول خواهد است. هماکنون شرکتهای زیر در دنیا از این فریم ورک جاوا اسکریپت در برنامههای خود استفاده میکنند.
- «LinkedIn»
- «Netflix»
- «Nordstrom»
- و غیره
ویژگی های Ember.js چه هستند؟
فریم ورک Ember.js به عنوان یکی از بهترین فریمورک های جاوا اسکریپت ، ویژگیهای منحصربهفرد خودش را دارد که عمده این ویژگیها در ادامه فهرست شدهاند.
- «Build Pipeline»: محیط توسعه داخلی فریم ورک Ember.js امکان بازسازی سریع برنامه، بارگیری مجدد خودکار و اجرای آزمایشی آن را با ویژگی به نام Build Pipeline را فراهم میکند.
- مسیریابی: فریم ورک امبر جاوا اسکریپت مجهز به نوعی مسیریاب داخلی برای بارگیری دادههای ناهمزمان با بخشهای URL پویا و پارامترهای پرسوجو است. همچنین چارجوب Ember از URL- های تودرتو نیز پشتیبانی میکند.
- لایه داده: Ember دارای نوعی کتابخانه دسترسی کامل به داده به نام «Ember Data»، است که به توسعهدهنده کمک میکند از طریق منابع مختلف به دادهها دسترسی داشته باشد و مدلها را در طول برنامه بهروز نگه دارد.
- قابلیت آزمایش: فریم ورک Ember بهصورت پیشفرض مجهز به قابلیت آزمایش برنامه قبل از انتشار است. این قابلیت از «تستهای واحد» (Unite Test)، تستهای رندر و تستهای کاربردی پشتیبانی میکند.
- عملکرد بالا: Ember بر اساس یکی از سریعترین موتورهای رندر به نام «Glimmer» ساخته شده است. این موتور رندر کدها را در «ماشینی مجازی» (Virtual Machine) با عملکرد بالا کامپایل میکند.
- ارتقاء آسان: برای فریم ورک امبر هر ٦ هفته بهروزرسانی بیرون داده میشود که در آن باگها و نواقص رفع خواهند شد.
کاربردهای فریم ورک Ember
کاربردهای فریم ورک امبر در موارد زیر خلاصه میشوند.
- ادغام یکپارچه عملکردهای پیچیده
- ساختن برنامههای تک صفحه پیچیده و مقیاسپذیر
مزایا و معایب فریم ورک Ember.js
مزایا و معایب فریم ورک امبر بهصورت موارد زیر است:
مزایای Ember.js
نقاط قوت فریم ورک امبر جیاس در ادامه ارائه شدهاند.
- مجهز به خط فرمان
- پشتیبانی از انواع افزونهها
- جامعه و انجمن پشتیبانی گسترده
معایب Ember.js
از جمله ضعفهای اندک Ember هم میتوان به ۲ مورد زیر اشاره کرد.
- یادگیری دشوار
- مناسب فقط برای پروژههای بزرگ
فریم ورک Meteor جاوا اسکریپت
یکی دیگر از فریم ورک هایی که در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت خودش را جای داده، فریم ورک «Meteor» است. فریم ورک Meteor کاربردهای مختلفی در توسعه نرمافزار، توسعه بکاند، مدیریت پایگاه داد و غیره دارد. این فریم ورک بهترین انتخاب برای نمونهسازی سریع و ساخت وب اپلیکیشن «چند سکویی» (کراس پلتفرم | Cross Platform) بهحساب میآید.
امکانات و ویژگی های فریم ورک Meteor
«Meteor» به عنوان یکی از چندین فریم ورک برتر جاوا اسکریپت ویژگیها و امکانات منحصربهفرد خودش را دارد که فهرست موارد زیر این امکانات و ویژگیها را معرفی میکند.
- مجهز به خط فرمان مخصوص به خود برای کنترل گسترده برنامه در زمینههای مختلف
- پشتیبانی بین پلتفرمی جهت کمک به توسعه برنامههای اندروید، iOS و غیره
- پشتیبانی از موتورهای قالببندی مختلف
- قابلیت مسیریابی پیشرفته برای کنترل گسترده بر روی مسیرها
- مجهز به ابزار اشکالزدایی وب سرور
- مجهز به اقدامات امنیتی داخلی
- قابلیت ادغام با پایگاه داده «Mongo DB»
- پشتیبانی از «پروتکل دادههای توزیعشده» (Data Distribution Protocol) و الگوی ارتباطی انتشار – اشتراک
- عدم نیاز به بازنویسی کد همگامسازی
- قابلیت استفاده در کنار سایر فریم ورک های محبوب جاوا اسکریپت
- ارائه راهحلهای «تمام پشته» (فول استک | Full Stack) برای توسعه و استقرار وب اپلیکشین کاربردی و واکنش گرا
- تسهیل استقرار و پیادهسازی برنامههای وب بلادرنگ و قابلیت استفاده در بکاند و در فراتاند
- ارائه چارچوبی برای توسعه فرانتاند و قابلیت ادغام با فریم ورک های پیشرفته مدرن و محبوب مانند «Backbone.js» برای تولید بهترین خروجی
- ارائه قابلیت یکپارچهسازی با پایگاه داده و پشتیبانی از پایگاه داده MongoDB
کاربردهای فریم ورک Meteor
فریم ورک Meteor کاربردهای گستردهای دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- توسعه برنامههای جاوا اسکریپت برای کامپیوتر و موبایل
- پروژههای نمونهسازی
- توسعه وبسایتهای مبتنی بر داده
- ایجاد انجمنها، مجلات آنلاین یا هر برنامه و وبسایتی که بهصورت مداوم در آن محتوای تازه تولید میشود
مزایا و معایب فریم ورک Meteor
فریم ورک Meteor نیز مزایا و معایب خاص خودش را دارد که از این مزایا و معایب میتوان موارد زیر را نام برد.
مزایای Meteor
مزایای Meteor در ادامه آمده است.
- آسان برای استفاده
- تسریع روند توسعه
- آسان برای یادگیری
- جامعه فعال
معایب Meteor
یکی از معایب Meteor این است که:
- در آن تضاد در استفاده از بستههای از پیش ساخته شده گوناگون با هم وجود دارد.
فریم ورک Mithril
«Mithril» نیز به عنوان بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت در فهرست بهترین چارچوبهای جاوا اسکریپت این مطلب خودش را جای داده است. Mithril نوعی چارچوب جاوا اسکریپت سمت کلاینت بهحساب میآید که معمولاً در توسعه برنامههای کاربردی تکصفحهای استفاده میشود. در این فریم ورک هیچ تابع مشتق شدهای از کلاس پایه وجود ندارد و این سبب پیادهسازی آسان برنامهها با این فریم ورک میشود.
همچنین این فریم ورک بسیار کم حجم و سریع است و ابزارهای مسیریابی و «XMLHttpRequest» را خارج از جعبه فراهم میکند. XMLHttpRequest به اختصار «XHR» نام نوعی شی در جاوا اسکریپت است و برای ارسال و دریافت و نظارت بر درخواستهای «AJAX» مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
امکانات و ویژگیهای Mithril
Mithril نیز مانند سایر فریم ورک و چارچوبهای جاوا اسکریپت دارای ویژگیهای خاصی است که عمده این ویژگیها بهصورت موارد زیر خواهد بود:
- کمحجم: Mithril حدود 7.8 کیلوبایت است و هیچ وابستگی به کتابخانههای دیگر ندارد.
- API کوچک: Mithril مجهز به نوعی API فشرده و کم حجم است و در نتیجه نیازی به ساخت هیچ عملکردی برای هر سناریو نیست.
- کاهش پیچیدگی: «Declarativl» نوعی اعلان در چارچوب Mithril است و پیچیدگی کد را کاهش میدهد.
- عدم نیاز به مرحله ساخت
- قابلیت همکاری و تعامل با کتابخانههای
- مجهز به ابزارهای ساده برای ایجاد درخواستهای XHR
- قابلیت ایجاد مسیریابی بین صفحات
- مجهز به الگوهای متفاوت DOM مجازی و کامپایل
کاربردهای فریم ورک Mithril
عمده کاربردهای فریم ورک Mithril بهصورت فهرست موارد زیر است:
- ساخت پلتفرمهای واکنشگرا
- ساخت خودکار فرم
- ساخت انواع داشبوردهای مدیریت
- ساخت پلتفرمهای انجمن محور
- ساخت ابزارهای آموزشی
- ساخت ابزارهای همکاری
مزایا و معایب فریم ورک Mithril
Mithril نیز مانند سایر فریم ورک های دیگر مزایا و معایب خودش را دارد که مزایا و معایب آن به شرح موارد زیر است:
مزایای Mithril
مزایای Mithril در ادامه فهرست شده است.
- کمحجم و سریع
- عملکرد خوب
- موتور قالب خوب
- آسان برای یادگیری
معایب Mithril
نقاط ضعف فریم ورک میتریل شامل ۲ مورد زیر ميشوند.
- عدم به کارگیری به صورت گسترده
- امکانات کمتر در مقایسه با سایر فریم ورکها محبوب جاوا اسکریپت
۱۰ کتابخانه و فریمورک جاوا اسکریپت که باید آنها را بشناسید — قسمت اول
فریم ورک نود جی اس
بدون شک فریم ورک «نود جی اس» (NodeJs) به عنوان بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت جایگاه ویژهای در این فهرست دارد. Node.js نوعی محیط زمان اجرا جاوا اسکریپت سمت سرور بهحساب میآید که روی پلتفرمهای مختلفی کار میکند و منبع آزاد است. این فریم ورک محبوب جاوا اسکریپت قادر به پردازش ورودی/خروجی ناهمزمان با معماری رویداد محور دارد.
همچنین نود جی اس به عنوان یکی از محبوبترین فریم ورک های جاوا اسکریپت مانند زبان برنامه نویسی جاوا قابلیتهایی مانند پشتیبانی از «نخ» (Threading)، بستهبندی و تشکیل حلقهها را فراهم میکند. این فریم ورک جاوا اسکریپت بهترین انتخاب برای ساخت برنامههای شبکه مقیاسپذیر و کار با معماری میکروسرویسها است.
امکانات و ویژگی های نود جی اس
نود جی اس به عنوان یکی از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت امکانات و ویژگی های خاصی دارد که در زیر مورد بحث واقع شدهاند:
- سریع: فریم ورک نود جی اس در اجرای کدها بسیار سریع عمل میکند زیرا بر روی موتور جاوا اسکریپت V8 گوگل کروم ساخته شده است.
- ورودی و خروجی ناهمزمان و رویداد محور: در فریم ورک نود جی اس همه API- ها ناهمزمان هستند و این یعنی سرور منتظر نمیماند تا API با دادهها بازگردد.
- پشتیبانی از تکرشتهای: فریم ورک نود جی اس همراه با حلقه رویداد، از مدل تکرشتهای پیروی میکند.
- مقیاسپذیر: از آنجا که فریم ورک نود جی اس از مکانیزم رویدادی پیروی میکند، این امکان برای سرور فراهم است تا به شیوهای غیر مسدود کننده به درخواستها پاسخ دهد که این ویژگی آن را مقیاسپذیر میکند.
- بدون بافر: در آپلود فایلهای صوتی و تصویری فریم ورک نود جی اس زمان پردازش را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد و این یعنی هیچ دادهای بافر نمیشود.
- منبع آزاد: فریم ورک نود جی اس منبع آزاد است و از امکانات و مدلهای پیشرفته و جذابی استفاده میکند که میتوان از آنها برای افزودن قابلیتهای بیشتر به برنامههای Node.js استفاده کرد.
کاربردهای نود جی اس
فریم ورک نود جی اس به عنوان بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت در زمینههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که عمده این موارد استفاده بهصورت فهرست موارد زیر است:
- توسعه برنامههای ارتباطی بلادرنگ
- کمک به ساخت بازی با جاوا اسکریپت و بازیهای مرورگر
- ساخت برنامههای وب با چندین عملیات ورودی و خروجی
- برنامههای کاربردی ترکیبی
- REST API- ها
- برنامههای دسکتاپ
- کاربردهای اینترنت اشیا
ساخت ربات توییتر با Node.JS — از صفر تا صد
مزایا و معایب نود جی اس
نود جی اس هم مانند فریم ورک های دیگر جاوا اسکریپت مزایا و معایب خاص خودش را دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایای نود جی اس
- عملکرد بالا
- آسان برای یادگیری
- مقیاسپذیر
- جامعه و انجمن پشتیبانی فعال
معایب نود جی اس
- مشکل در حفظ کد
- وجود ابزارهای تست نشده نامناسب در آن
- بیش از حد متکی به تماس
فریم ورک Polymer از جمله بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت
فریم ورک «پلیمر» (Polymer) نوعی فریم ورک جاوا اسکریپت منبع باز بهحساب میآید که توسط گوگل توسعه یافته است و قابلیت ایجاد عناصر مختلف وبسایتها را بدون پیچیدگی زیاد ایجاد میکند. این فریم ورک در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت در این مطلب، از اتصال دادههای یکطرفه و دوطرفه پشتیبانی خواهد کرد که این موجب کاربردهای گسترده آن در زمینههای مختلفی شده است.
امکانات و ویژگی های فریم ورک Polymer جاوا اسکریپت
Polymer به عنوان یکی از برترین فریمورک های جاوا اسکریپت ویژگیهای مختلفی دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- «Polyfills»: فریم ورک پلیمر جاوا اسکریپت دارای نوعی ویژگی به نام Polyfills است که برای ایجاد عناصر سفارشی با قابلیت استفاده مجدد به کار گرفته میشود.
- قابلیت استفاده مجدد: پلیمر در ساخت ویجتهای قابل استفاده مجدد در اسناد و برنامههای وب مورد استفاده قرار میگیرد.
- ساخت برنامههای کاربردی تلفن همراه: پلیمر از طراحی متریال گوگل برای توسعه اپلیکیشن موبایل با قابلیت توسعه سریع و آسان استفاده میکند.
- انعطافپذیری: در فریم ورک پلیمر جاوا اسکریپت عناصر سفارشی در سراسر شبکه توزیع میشوند و این ویژگی به انعطافپذیری آن بسیار کمک میکند.
انتخاب بهترین فریمورک برای توسعه وب اپلیکیشن | راهنمای کاربردی
مزایا و معایب فریم ورک Polymer
از مزایا و معایب فریم ورک پلیمر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایای فریم ورک پلیمر
مزایای پلیمر در ادامه آمده است.
- مناسب برای ساخت برنامههای تکصفحهای
- دارای اجزای قابل استفاده مجدد
- حالتهای ذخیرهسازی مناسب
معایب فریم ورک پلیمر
۲ تا از معایب پلیمر در ادامه فهرست شده است.
- عملکرد نسبتاً کند برای برنامههای موبایل
- دشواری در ساخت برنامههای سنگین
فریم ورک جاوا اسکریپت Aurelia
اگر چه فریم ورک «Aurelia» به اندازه گذشته مورد استفاده قرار نمیگیرد اما بازهم میتوان برای آن جایی در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت پیدا کرد. فریم ورک Aurelia جاوا اسکریپت برای توسعه وبسایتهای بسیار قوی مفید است. این چارچوب مهم جاوا اسکریپت میتواند زبان نشانهگذاری HTML را برای اهداف مختلفی مانند اتصال داده به کار گیرد.
فریم ورک Aurelia در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت این مطلب نوعی چارچوب سمت کلاینت بهحساب میآید که در «ES6» و «ES7» نوشته شده است و برای ایجاد برنامههای موبایل، مرورگر و دسکتاپ استفاده میشود.
امکانات و ویژگی های Aurelia
چارچوب Aurelia دارای ویژگی های منحصربهفرد زیر است:
- مجهز به انواع کامپوننت: کامپوننتها بلوکهای سازنده چارچوب Aurelia هستند و از جفتهای «View – Model» جاوا اسکریپت و View – های HTML تشکیل شدهاند.
- متکی به استانداردهای وب: فریم ورک Aurelia یکی از تمیزترین چارچوبهای مدرن برای توسعه وب بهحساب میآید و تمرکز اصلی آن پیروی از استاندارهای توسعه وب است.
- توسعهپذیر: این چارچوب جاوا اسکریپت راه آسانی برای ادغام با ابزارهای دیگر را تسهیل میکند.
- پشتیبانی تجاری: این فریم ورک جاوا اسکریپت پشتیبانی تجاری و سازمانی را ارائه میدهد.
مزایا و معایب فریم ورک جاوا اسکریپت Aurelia
این فریم ورک جاوا اسکریپت نیز مزایا و معایب خاص خودش را دارد که مزایا و معایب آن به صورت موارد زیر است:
مزایای فریم ورک Aurelia
مزایای این فریم ورک به شرح زیر است.
- پیکربندی آسان
- سینتکس بسیار خوانا
- وجود مستندات گسترده
معایب فریم ورک Aurelia
۲ مورد از معایب Aurelia نیز موارد زیر هستند.
- یادگیری دشوار
- محبوبیت کم
فریم ورک Backbone.js جاوا اسکریپت
فریم ورک دیگر در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت این مطلب، «Backbone.js» است. یادگیری این فریم ورک بسیار آسان و برای توسعه برنامههای کاربردی تکصفحهای گزینه بسیار مناسبی بهحساب میآید. توسعه این چارچوب از این ایده استفاده میکند که تمام توابع سمت سرور باید از طریق API جریان داشته باشند، که این ویژگی Backbone.js به دستیابی به عملکردهای پیچیده با کد کمتر کمک خواهد کرد.
امکانات و ویژگیهای فریم ورک Backbone.js
فریم ورک Backbone.js دارای ویژگیها و امکانات زیادی به شرح موارد زیر است:
- راحتی استفاده: در فریم ورک جاوا اسکریپت Backbone بلوکهای مختلفی برای توسعه آسانتر برنامه، مانند مدلها، رویدادها، مسیریابها و مجموعهها برای مونتاژ برنامههای وب سمت کلاینت ارائه شدهاند.
- رابط کاربری آسان: رابط کاربری فریم ورک Backbone بسیار آسان است.
- وجود امکانات افزودنی: فریم ورک Backbone منبع آزاد و برای آن بیش از ١٠٠ افزونه کاربردی مختلف در دسترس است.
- وابستگی: چارچوب Backbone جاوا اسکریپت نوعی وابستگی نرم به کتابخانه «jQuery» و نوعی وابستگی سخت به «Underscore.js» دارد.
- توسعه سازماندهی شده: چارچوب Backbone به کاربران این امکان را میدهد که برنامههای کاربردی وب سمت سرویس گیرنده یا برنامههای تلفن همراه را در قالبی با ساختار و سازماندهی شده ایجاد کنند.
کاربردهای فریم ورک Backbone.js جاوا اسکریپت
Backbone.js در موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی برنامههای تکصفحهای ساده
- ساخت وبسایتهای فروشگاهی
- کاربردهای بکاند
- کاربردهایی مبتنی بر کاهش درخواستهای HTTP
- سادهسازی طراحی رابط کاربری پیچیده
مزایا و معایب فریم ورک Backbone
فریم ورک Backbone مزایا و معایب خود را دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایای فریم ورک Backbone
از جمله مزایای Backbone میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- انعطافپذیری بالا
- سبک و سریع
- قابلیت ادغام با سایر فریم ورک ها
معایب فریم ورک Backbone
یکی از معایب بارز Backbone این است که:
- اشکالزدایی یا همان دیباگ کردن کدهای در آن با دشواری همراه است.
فریم ورک Svelte جاوا اسکریپت
فریم ورک «Svelte» گزینه بعدی در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت در این مطلب است. این فریم ورک گزینه مناسبی برای ساخت قطعات کوچک برنامههای مبتنی بر وب بهحساب میآید. Svelte در واقع نوعی کامپایلر فرانتاند رایگان و منبع آزاد برای ایجاد برنامههای وب بهبود یافته است. این فریم ورک نوعی چارچوب مبتنی بر مؤلفه بهحساب میآید. همچنین Svelte نیازی به افزونه اضافی ندارد و برای شروع کار با آن فقط به یک اسکریپت ساخت ساده نیاز خواهد بود.
Svelte به عنوان نوعی فریم ورک جاوا اسکریپت در مقایسه با React و سایر فریم ورکهای رایج امروزی مانند Angular و Vue.js بسیار سریعتر است. این فریم ورک کدها را به جاوا اسکریپت خالص Vanilla کامپایل میکند و نیازی به ارسال کد فریم ورک سربار وجود ندارد.
این باعث فشرده شدن کدهای جاوا اسکریپت میشود و در نتیجه صفحات بهسرعت بارگذاری میشوند. شرکتهایی مانند «نیویورکتایمز» (The New York Times) از این فریم ورک برای وبسایت خود استفاده میکنند.
معرفی Svelte و کامپوننت های آن — آموزش Svelte (بخش اول)
امکانات و ویژگی های Svelte
فریم ورک Svelte دارای ویژگی های منحصر به فرد زیر است:
- نوشتن کد کمتر: نوشتن کدهای کمتر برای یک ویژگی نسبت به فریم ورک های دیگر جاوا اسکریپت
- بدون DOM مجازی: فریم ورک Svelte جاوا اسکریپت بهجای ایجاد یک DOM مجازی، کد را به جاوا اسکریپت کوچک و بدون چارچوب کامپایل میکند. این ویژگی به برنامهها کمک میکند تا سریع شروع شوند و سریع بمانند.
- واکنشپذیری: فریم ورک جاوا اسکریپت Svelte در زمان ساخت اجرا میشود و اجزای برنامه را به کدی بسیار کارآمد تبدیل میکند و این ویژگی باعث افزایش کارایی و عملکرد برنامه میشود.
کاربردهای فریم ورک Svelte
از جمله کاربردهای Svelte میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت برنامههای وب استاتیک سریع
- ساخت اجزای منفرد و قابل استفاده مجدد برای پروژه
- ساخت ویرایشگرهای متن
مزایا و معایب فریم ورک Svelte
از مزایا و معایب فریم ورک Svelte جاوا اسکریپت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایای فریم ورک Svelte
نقاط مثبت Svelte در ادامه آمده است.
- عملکرد عالی
- سهولت استفاده
- سریع
- قابلیت استفاده مجدد
معایب فریم ورک Svelte
از جمله نقاط ضعف Svelte میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اکوسیستم کوچک
- مستندات کم
فریم ورک Ext JS جاوا اسکریپت
«Ext JS» نوعی فریم ورک جاوا اسکریپت برای ساخت برنامههای چند سکویی برای دسکتاپ، تبلت و موبایل است و گزینه مهم بعدی در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت این مطلب بهحساب میآید. کاربران میتوانند از فریم ورک Ext JS جاوا اسکریپت به عنوان نوعی چارچوب تک کامپوننتی برای ساخت شبکههای پویا در صفحات استاتیک و همچنین به عنوان نوعی چارچوب کامل برای برنامههای تکصفحهای استفاده کرد.
Ext JS به ویژگیهای HTML5 در مرورگرهای مدرن قدرت میبخشد و برای مرورگرهای قدیمی مناسب است. این فریم ورک نوعی چارچوب رابط کاربری بسیار غنی با ویجتهای مختلف دارد و امکان سفارش سازی را فراهم میکند. تنها مشکلی که فریم ورک Ext JS دارد پولی بودن آن است که این امکان دارد استفاده از آن برای هر کسی میسر نباشد.
امکانات و ویژگیهای فریم ورک Ext JS
Ext JS نیز به عنوان یکی از بهترین فریمورک های جاوا اسکریپت دارای ویژگیها و امکانات زیر است:
- مجهز به مجموعهای غنی از ویجت های رابط کاربری گرافیکی: فریم ورک Ext JS شامل بیش از 140 جزء از پیش ساخته شده مانند شبکههای HTML5، کنترلهای شبکه، نوار منو، برگه، فیلد عددی، نمودارها و غیره است.
- مجهز به تمهای داخلی: برای فریم ورک EXT تمهای مختلفی در دسترس هستند. این ویژگیها به کاربران امکان میدهد تمهای مختلفی را برای انواع مختلف دستگاهها آزمایش کنند. همچنین میتوان با استفاده از آن تمهای سفارشی ایجاد کرد.
- مجهز به جعبهابزار: فریم ورک Ext JS مجهز به جعبههای ابزار مدرن و کلاسیک است که به کاربران کمک میکند پشتیبانی از همه مرورگرها را برای همه انواع دستگاهها را داشته باشند.
مفاهیم اصلی در فریم ورک Ext JS جاوا اسکریپت
در فریم ورک Ext JS چندین مفاهیم اصلی وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کلاسها: Ext JS مجهز به کلاسهای مختلفی است. در این فریم ورک استفاده از قراردادهای نامگذاری ثابت برای کلاسها، فایلهای منبع، روشها و متغیرها به سازماندهی و نگهداری کدهای نوشته شده بسیار کمک میکند.
- «Layout» و «Container- ها»: یکی از بخشهای قدرتمند این فریم ورک Layout- ها و Container- ها هستند. این عناصر به اندازه و موقعیت مناسب هر جزء در برنامه کمک میکنند.
- بسته داده در Ext JS: با استفاده از ویژگی بسته داده،فریم ورک Ext JS امکان بارگیری و ذخیره تمام دادهها را در برنامهها انجام میدهد.
- حرکات: فریم ورک جاوا اسکریپت Ext JS از حرکتها و رویدادهای مختلفی در صفحه پشتیبانی میکند.
- «Drag API :«Drag API در فریم ورک Ext JS نوعی راهحل متقابل ابزار ارائه میدهد که امکان افزودن آسان قابلیت کشیدن و رها کردن ساده به پیچیده، از جمله انتقال دادههای ناهمزمان را فراهم میکند.
- رویدادها: این ویژگی در چارچوب Ext JS جاوا اسکریپت هر زمان که تغییری در برنامه اتفاق افتاد، فعال میشود. Ext JS از طیف گستردهای از رویدادها پشتیبانی کرده که به آن کمک میکند تا به تغییرات واکنش نشان دهد.
کاربردهای فریم ورک Ext JS
فریم ورک Ext JS جاوا اسکریپت کاربردهای گستردهای دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت برنامههای فشرده نموداری و گرافیکی
- ساخت برنامههای «رابط کاربری گرافیکی» (Graphical User Interface)
- ساخت برنامههای تکصفحهای
بدون شک فریم ورک Ext JS در این فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
آموزش پروژه محور جاوا اسکریپت | 15 پروژه عملی و کاربردی
کتاب خانه jQuery جاوا اسکریپت
(جی کوئری) «JQuery» دومین فریم ورک محبوب وب جاوا اسکریپت بهحساب میآید و جایگاه ویژهای در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت جهت توسعه برنامههای ساده و کوچک دارد. JQuery در واقع نوعی کتابخانه منبع آزاد جاوا اسکریپت است که بهمنظور سادهسازی تعامل با DOM در سال ١٣٨٥ (٢٠٠٦ میلادی) توسعه یافت.
در کنار همه ویژگیها و مزایایی که دارد جی کوئری نمیتواند با چارچوبهای وب مدرن که ویژگیهای پیشرفتهای را ارائه میدهند، مورد مقایسه قرار بگیرد. این کتابخانه جاوا اسکریپت برای پیادهسازی و توسعه برنامههای کاربردی ساده مفید است. همچنین جی کوئری میتواند منجر به بزرگتر شدن پایگاه داده شود که این ویژگی برای برنامههای بزرگ اصلاً خوب نیست و میتواند مشکل ایجاد کند.
فریم ورک Express جاوا اسکریپت
فریم ورک «اکسپرس» (Express) نوعی فریم ورک ساده دیگر در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت این مطلب است. از این چارچوب محبوب و سریع جاوا اسکریپت بیشتر در توسعه بکاند استفاده میکنند و میتواند با نود جی اس بهمنظور توسعه برنامههای کاربردی وب کارآمد و بلادرنگ استفاده شود. فریم ورک اکسپرس جاوا اسکریپت همچنین راهی آسان برای مدیریت مسیریابی، راهاندازی بستههای میانافزاری و ادغام پلاگین ها در کد سمت سرور ارائه میدهد.
همچنین با چارچوب Express، قابلیت ادغام API- های RESTful با سایر برنامهها وجود دارد و فایلهای HTML ایستا را بهصورت پویا در وب ارائه میدهد. شرکتهایی مانند، «Twitter» ،«Intuit» و «Accenture« از فریم ورک اکسپرس جاوا اسکریپت استفاده میکنند.
فریم ورک Next.js جاوا اسکریپت
فریم ورک بعدی در فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت این مطلب، فریم ورک «Next.js» است که نوعی چارچوب واکنشی سمت کلاینت برای ساخت صفحات وب پویا و استاتیک بهحساب میآید. در واقع Next.js نوعی چارچوب کمحجم جاوا اسکریپت است که صفحات را به عنوان اجزای React صادر میکند، به همین دلیل است که به عنوان نوعی چارچوب React نیز از آن نام میبرند. Next.js به عنوان نوعی چارچوب React پشتیبانی از تایپ اسکریپت، بستهبندی منطقی، پیکربندی صفر و مسیریابی مبتنی بر صفحه را ارائه میدهد.
همچنین Next.js به عنوان یکی از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت مجهز به نوعی مسیریابی است که صفحات را برای بارگذاری سریعتر صفحه و تجربه کاربری بهتر از قبل بارگذاری میکند. کاربرانی که به فکر توسعه برنامه با ری اکت هستند، میتوانند از مزایای فریم ورک Next.js کاملاً بهره ببرند. Next.js همچنین ویژگی های بهینهسازی کامل تصویر و پشتیبانی از CSS را ارائه میدهد و از طرفی قابلیت روشهای مسیریابی مبتنی بر API به آن امکان به کارگیری در سمت سرور را میدهد و از این رو برای کارهای توسعه در سمت سرور نیز انتخاب مناسبی خواهد بود.
فریم ورک Next.js درست مانند Vue، مجهز به نوعی رابط خط فرمان است که به کاربر امکان میدهد برنامهها را سریعتر بسازد و آنها را مستقر کند. همچنین یادگیری Next.js نیز ساده است و برای مبتدیان انتخاب مناسبی بهحساب میآید. برخی از شرکتهای بزرگ مانند: «TikTok Twitch» و «HostGator» از این فریم ورک محبوب جاوا اسکریپت در حال حاضر استفاده میکنند.
بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت کدام است؟
در اینجا به پایان معرفی فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت رسیدیم و حال ممکن است برای کاربر این سؤال پیش بیاد که در کل بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت کدام یکی خواهد بود. وقتی صحبت از توسعه وب میشود، جاوا اسکریپت همچنان میدرخشد و غالبترین زبان برای این حوزه است. همه فریم ورک های مختلف جاوا اسکریپت کاربردها و مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین هنگام انتخاب فریم ورکی به عنوان فریم ورک برتر جاوا اسکریپت باید به این نکته کاملاً توجه داشت.
همیشه قبل از انتخاب فریم ورکی برای انجام وظایف و کمک به روند توسعه بهتر است پروژهای که قرار است پیادهسازی شود به دقت بررسی و مورد مطالعه قرا گیرد و متناسب با نیاز آن پروژه، فریم ورک انتخاب شود. همچنین در انتخاب فریم ورک به عنوان بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت باید به مسائلی مانند منحنی یادگیری فریم ورک، انجمن و جامعه پشتیبان، پیچیدگی، سازگاری و غیره نیز دقت شود.
با توجه به نکات گفته شده در این رابطه میتوان گفت که چیزی به نام بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت وجود ندارد زیرا هر کدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند، اما با این حال، فریم ورک React محبوبترین فریم ورک جاوا اسکریپت در حال حاضر بهحساب میآید.
سریع ترین چارچوب جاوا اسکریپت کدام است؟
میتوان گفت که فریم ورک Vue.js سریعترین فریم ورک موجود برای جاوا اسکریپت است. این فریم ورک بهوسیله یکی از مهندسهای سابق گوگل توسعه یافت و بسیار کمحجم و سریع بهحساب میآید. همچنین فریم ورک محبوب Vue.js دارای معماری متمرکز بر رندر اعلامی و ترکیب اجزا است.
آموزش Vue.js: آشنایی با مفاهیم مقدماتی Vue — بخش اول
چند فریم ورک برای جاوا اسکریپت وجود دارد؟
طبق آمار، حداقل بیش از 20 فریم ورک برای جاوا اسکریپت وجود دارد که توسط جامعه توسعهدهندگان از آنها استفاده میشود. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که یادگیری همزمان همه این چارچوبها لازم نیست و هر فردی در حوزهای که کار میکند ممکن است به یک یا دوتا از این فریم ورک های جاوا اسکریپت متکی باشد.
آیا جی کوئری فریم ورک است؟
جی کوئری نوعی چارچوب جاوا اسکریپت نیست و بیشتر از آن به عنوان نوعی کتابخانه جاوا اسکریپت یاد میشود که همانطور در معرفی فهرست بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت به آن اشاره شد، جی کوئری بیشتر برای آسانسازی اجرای ویژگیها مورد استفاده قرار میگیرد. به طور خاص، از جی کوئری برای مدیریت پیمایش HTML DOM، مدیریت رویداد، انیمیشن CSS و سادهسازی کار با Ajax استفاده میشود.
تفاوت بین چارچوب جاوا اسکریپت و کتابخانه جاوا اسکریپت چیست؟
چارچوب جاوا اسکریپت و کتابخانه جاوا اسکریپت متفاوت هستند. چارچوب به طراحی برنامه از صفر تا صد کمک میکند ولی کتابخانه جاوا اسکریپت نوعی تابع ارائه میدهد که این تابع برای اجرای وظایف درون برنامه مفید است. در واقع فریم ورک یا چارچوب به طراحی کلی برنامه مربوط میشود ولی کتابخانه جاوا اسکریپت بیشتر به جزئیات میپردازد و جزئیتر است.
محبوبترین فریم ورک جاوا اسکریپت کدام است؟
پاسخ به این سؤال را میتوان در ابعاد مختلفی بررسی کرد و این امر با توجه به دگرگونیهای صنعت تغییر میکند اما میتوان گفت که پنج فریم ورک زیر محبوبترین آنها هستند:
- نود جی اس
- انگولار
- ری اکت
- Ext JS
- Vue.js
React بهتر است یا Angular؟
این کاملاً بستگی دارد. برای مثال اگر کاربر بخواهد نوعی برنامه وب بسیار فعال و تعاملی ایجاد کند، بدون شک فریم ورک Angular انتخاب بهتری نسبت به فریم ورک React خواهد بود. اما در طرف مقابل اگر کاربر بخواهد نوعی برنامه وب بزرگ با دادههای متغیر توسعه دهد، درنتیجه React انتخاب بهتری نسبت به Angular بهحساب میآید.
باید به این نکته توجه داشت که هر دو فریم ورک React و Angular جوانب مثبت و منفی خود را دارند. یادگیری Angular در مقایسه با React چالشبرانگیز است، اما Angular چارچوب کاملتری بهحساب میآید.
سخن پایانی
در این مطلب آموزشی از مجله تم آف در رابطه با موضوع بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت در جنبههای مختلفی توضیحاتی ارائه شد و نزدیک به ١٥ تا از محبوبترین و بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت معرفی شدند. همچنین مزایا، معایب، کاربردها و ویژگیهای این فریم ورکها نیز بررسی شد تا به کاربر درک بهتری از انتخاب یک چارچوب به عنوان بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت بدهد. باید به این نکته توجه داشت که در کل چیزی به نام بهترین چارچوب جاوا اسکریپت وجود ندارد و این ماهیت پروژه کاربر و نوع نیاز است که بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت را برای این کار انتخاب میکند.