ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم همزمان با شروع سال جدید میلادی در توییتر به صحبت درباره جزئیات اجرای بهروزرسانی سِرج (The Surge) پرداخته است. هدف این بهروزرسانی که دومین مرحله از پنج مرحله باقیمانده در نقشه راه اتریوم است، پردازش ۱۰۰٬۰۰۰ تراکنش در ثانیه خواهد بود.
به گزارش کوین تلگراف، ویتالیک بوترین در پاسخ به پرسش بالاجی سرینیواسان (Balaji Srinivasan)، مدیر ارشد فناوری پیشین کوین بیس در ۳۱ دسامبر (۱۰دی) که از کاربران پرسیده بود «در سال ۲۰۲۳ نسبت به چیزی خوشبین هستند؟» گفت که مشتاقانه منتظر تکمیل راهحل مقیاسپذیری رولآپ خواهد بود، همان طور که در نقشه راه اتریوم مشخص است.
او توضیح داد که این به معنای راهاندازی پیشنهاد بهبود اتریوم ۴۸۸۴ (EIP-4884) بهعنوان بخشی از بهروزرسانی سِرج خواهد بود.
انتظار میرفت که که پیشنهاد بهبود اتریوم ۴۸۸۴، ابتدا بهعنوان بخشی از بهروزرسانی شانگهای اجرایی شود. هدف از معرفی این پیشنهاد که با نام پروتو-دنکشاردینگ (Proto-DankSharding) نیز شناخته میشود، افزایش قابلتوجه مقیاسپذیری لایه ۲ اتریوم (سِرج) پیش از اجرای کامل بهروزرسانی بزرگ شاردینگ در اواخر سال آینده است.
بوترین، با اشاره به پست ۲۲ نوامبر (۱ آذر) در فروم اتریوم مجیشنز (Ethereum Magicians) که مدل اعتماد سه مرحلهای را بر اساس میزان بلوغ فناوری یک پروژه توصیف میکند، گفت راهحلهای رولآپ حداقل تا تکمیل مرحله اول، مانند چرخهای کمکی در اجرای مدل اعتماد سه مرحلهای اتریوم خواهند بود.
مرحله صفر، که بوترین آن را به حرکت با چرخهای کمکی تشبیه میکند، پیشنیازهای لازم را برای آنچینشدن تمام تراکنشها و فراهمکردن امکان برداشت داراییهای بدون نیاز به اپراتور را فراهم میکند.
مرحله یک یا مرحله استفاده محدود از چرخهای کمکی برای تأیید یا رد تراکنشها باید یک روش اعتبارسنجی مانند اثبات تقلب یا طرح اثبات اعتبار داشته باشد. این سازوکار در کنار یک شورای عالی امنیتی برای نظارت بر این فرآیند، مشخص میکند که اجرای کدام تراکنشها توسط قرارداد هوشمند مجاز است.
در مرحله دوم که بدون استفاده از چرخهای کمکی انجام میشود باید دو روش اعتبارسنجی اثبات تقلب یا تأیید اعتبار متمایز یا یکی از هرکدام وجود داشته باشد. بهروزرسانی در این مرحله مجاز است اما باید پس از گذشت حداقل ۳۰ روز انجام شود.
بوترین، روز ۳۰ دسامبر (۹دی) در یک پست جداگانه در توییتر نظر خود را درمورد این موضوع بیان کرد که آینده پیشرو ارزهای دیجیتال چگونه خواهد بود.
از نظر او، چندین حوزه در ارزهای دیجیتال از جمله مقیاسپذیری، حریم خصوصی، تجربه کابری و ایمنترکردن حسابهای کاربری برای کاربران معمولی نسبت به سرویسهای متمرکز نیاز به بازبینی و اصلاح دارند.
بوترین همچنین پرداختها و حوزه مالی غیرمتمرکز را بخشی از این آینده و پارادایمهای سازمانی جدید میداند که توسط سازمانهای خودگردان غیرمتمرکز پشتیبانی میشوند.