وضعیت بازار: افزایش فروش ماینرهای بیت کوین و ناامیدی تحلیلگران از بازگشت سریع قیمتها
در حالی که در روزهای گذشته شاهد بازیابی جزئی و موقت قیمت ارزهای دیجیتال بودهایم، تحلیلگران میگویند فعلاً برای اینکه انتظار بازیابی از بازار داشته باشیم، خیلی زود است. این در حالی است که ماینرهای بیت کوین نیز در این مدت مشغول فروش سرمایه خود بودهاند و برخی از آنها با مشکلات مالی جدی دستوپنجه نرم میکنند.
به گزارش کوین دسک، روز سهشنبه بیت کوین، اتریوم و بسیاری از ارزهای دیجیتال، پس از سقوط تا حوالی ساعت ۱۸:۰۰ (به وقت تهران)، تا پایان شب قیمت خود را بازیابی کردند. با این حال کندل روز گذشته بیت کوین باز هم به رنگ قرمز (نزولی) بسته شد.
بیت کوین در حال حاضر با فاصله بسیار کمی از سطح ۲۰٬۰۰۰ دلار در نوسان است و در شبانهروز گذشته حدود ۱.۵ درصد از ارزش خود را از دست داده است. این ارز دیجیتال در طول یک ماه گذشته در تلاش برای حفظ حمایت مهم ۲۰٬۰۰۰ دلاری بوده و با سقوطی ۶۰ درصدی در سهماهه دوم سال ۲۰۲۲ میلادی، در این مدت بدترین عملکرد فصلی خود از سال ۲۰۱۱ را تجربه کرده است.
بسیاری از آلت کوینها مثل اتریوم، در ساعات پایانی روز گذشته با جهش مواجه و با شروع امروز وارد یک روند نزولی تازه شدند. شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال نیز روز سهشنبه با جهشی ۵ واحدی به ۱۹ رسید. این عدد با اینکه همچنان نشاندهنده احساس «ترس شدید» میان معاملهگران است، بالاترین سطح شاخص ترس و طمع از ۷ مه (۱۷ اردیبهشت – قبل از شروع فروپاشی شبکه تِرا) محسوب میشود.
الکس کوپتسیکویچ (Alex Kuptsikevich)، تحلیلگر ارشد مؤسسه «FxPro»، جهش جزئی این روزها در قیمت ارزهای دیجیتال را به «خرید در کفهای قیمتی» سرمایهگذاران خرد نسبت داده است و میگوید فعلاً برای اینکه انتظار بازیابی از بازار داشته باشیم، خیلی زود است.
کوپتسیکویچ گفته است:
در این مقطع و در شرایطی که شاهد تنها چند تلاش بسیار ضعیف برای بالابردن قیمتها هستیم، خیلی زود است که بخواهیم از شکستهشدن و پایان روند نزولی حرف بزنیم.
منشأ این بدبینیها نسبت به آینده بازار، بحرانهای اخیر صنعت ارزهای دیجیتال، از جمله فروپاشی شبکه تِرا، تعلیق برداشتهای در پلتفرم وامدهی سلسیوس (Celsius) و اعلام ورشکستگی مؤسسه سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال تری اروز کپیتال (Three Arrows Capital) است. اکنون بخشی از بازار منتظر این است که ببیند سرنوشت ماینرهای بیت کوین چه میشود؛ کسانی که در هفتههای اخیر بخش قابلتوجهی از سرمایه خود را پس از مدتها به فروش رساندهاند و ممکن است برخی از آنها در ادامه در پرداخت وامهای خود نیز دچار مشکل شوند.
طبق دادههای پلتفرم تحلیلی گلسنود (Glassnode)، موجودی بیت کوین ماینرها در حال حاضر به سطوح دسامبر سال ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) بازگشته است. شرکت کور ساینتیفیک (Core Scientific) هم که در زمینه فناوری اطلاعات (IT) فعالیت میکند، روز گذشته فاش کرد که ۷٬۰۰۰ واحد از موجودی بیت کوینش را در ماه ژوئن (خرداد) به فروش رسانده تا بتواند هزینهها و سرمایهگذاریهای خود را مدیریت کند. این ۷٬۰۰۰ بیت کوین با متوسط قیمت ۲۳٬۰۰۰ دلار فروخته شدهاند و حدود ۱۶۷ میلیون دلار نصیب مجموعه کور ساینتیفیک کرده است.
گفتنی است بسیاری از کشورهای سراسر جهان نیز ممکن است بهزودی فشار نظارتی بیشتری را بر صنعت استخراج ارزهای دیجیتال وارد کنند.