خرید صرافی FTX چه نفعی برای بایننس دارد؟
خرید صرافی «FTX» توسط بایننس که البته فعلاً قطعی نشده است، برای چانگ پنگ ژائو و تیمش مزایایی دارد که باعث میشود این معامله حرکتی ارزشمند به نظر برسد. با این حال، مدیرعامل کوین بیس، یکی از رقبای جدی بایننس، میگوید دلایلی وجود دارد که نشان میدهد این معامله توجیه منطقی ندارد.
خرید احتمالی صرافی FTX توسط بایننس چه تأثیری بر کل صنعت ارزهای دیجیتال دارد؟ برای مشتریان سازمانی FTX، این اتفاق از اجرای یک فرایند طولانی برای پذیرش در سازمان جدید جلوگیری میکند و برای بایننس به معنی دستیابی به مشتریان سازمانی جدید و یک تیم مهندسی فوقالعاده است.
به گزارش «TheBlock»، خرید FTX توسط بایننس، شامل تصاحب فناوریهای توسعهدادهشده در این مجموعه و کارکنان آن، برای مشتریان سازمانی کنونی صرافی FTX یک مزیت محسوب میشود. اگر FTX تن به این خرید نمیداد، مشتریان سازمانی آن که در نهایت مجبور به مهاجرت به بایننس میشدند، برای پذیرفتهشدن در سازمان جدید احتمالاً باید یک فرایند طولانی را سپری میکردند. در عوض، چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل بایننس، تصمیم گرفته است در این شرایط پیچیده از FTX حمایت کند. دسترسی به فناوریها و تیم FTX، در واقع این امکان را برای بایننس فراهم کرده است تا مشتریان سازمانی FTX را هم تصاحب کند؛ یک معامله دوسر برد برای بایننس و مشتریان بزرگ FTX.
استیون ژنگ (Steven Zheng)، محقق مجموعه TheBlock، با بیان اینکه از انگیزههای بایننس برای خرید رقیب خود حمایت میکند، گفته است:
پیشگیری از سقوط صرافی مهمی مانند FTX از دیگر نقاط مثبت خرید این مجموعه توسط بایننس است. FTX طی سالهای گذشته از نظر حجم معاملات دومین یا سومین صرافی بزرگ جهان بوده است و تصاحب این پلتفرم معاملاتی میتواند سهم بایننس از بازار را به بیش از ۸۰درصد برساند.
جدا از حذف یک رقیب کلیدی، خرید FTX احتمالاً از دیدگاه ژائو مزایای دیگری نیز دارد که فعلاً به آنها اشاره نکرده است. توافق بایننس در حال حاضر هیچ الزامی برای این صرافی ایجاد نمیکند و اگر مدیران این مجموعه از خرید FTX صرفنظر کنند، آن وقت این پلتفرم بحرانزده با یک شکاف مالی ۳میلیارد دلاری مواجه خواهد شد.
ژنگ دراینباره میگوید:
اگر بایننس از تصمیم خود عقبنشینی کند، بعید میدانم FTX حتی توانایی بازپرداخت کسری از سپرده مشتریان خود را داشته باشد.
برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)، مدیرعامل صرافی کوین بیس، یکی دیگر از رقبای بایننس، درباره درست یا غلط بودن تصمیم بایننس برای ورود به این معامله، گفته است چندیدن دلیل وجود دارد که نشان میدهد ممکن است این تصمیم ژائو منطقی نباشد؛ اما در حال حاضر اجازه افشای این دلایل را ندارد.
آرمسترانگ گفته است:
احتمالاً تمامی این دلایل در نهایت مشخص خواهند شد؛ اما اگر این معامله پیش نرود شرایط بدی برای مشتریان درگیر با آن پیش خواهد آمد.
گفتنی است کاهش شدید قیمت FTT از روز گذشته، سبب شد تا مدیرعامل کوین بیس اطلاعیهای را منتشر و اعلام کند که این مجموعه هیچگونه سرمایهگذاری در صرافی FTX و روی توکن FTT ندارد.
در پیشنهاد خرید FTX بخش آمریکایی این مجموعه یا «FTX.us» و همچنین بخش آمریکایی بایننس یا «Binance.us» گنجانده نشده است و بهگفته سم بنکمن فراید (Sam Bankman-Fried)، مدیرعامل FTX، این دو نهادهایی کاملاً مجزا محسوب میشوند. در حالی که به نظر میرسد برداشتها از پلتفرم اصلی FTX به حالت تعلیق درآمده است، بهگفته بنکمن فراید، برداشتهای بخش آمریکایی این صرافی همچنان بدون مشکل در حال انجام است، داراییهای آن بهصورت یکبهیک پشتیبانی شدهاند و در مجموع FTX.us شرایط معمول خود را حفظ کرده است.
سقوط ۷۵درصدی بهای توکن FTX تا اینجای کار ضربه شدید به کل بازار زده است و بیت کوین و اتریوم بهترتیب طی ۲۴ ساعت گذشته ۹ و ۱۷درصد از ارزش خود را از دست دادهاند.
علاوه بر این، با سقوط مجموعه FTX احتمالاً تلاشها و هزینههای چند میلیون دلاری بنکمن فراید برای ارائه یک طرح قانونی در کنگره آمریکا در حمایت از ارزهای دیجیتال، بیثمر خواهد ماند که شکست دیگری برای این چهره شناختهشده در صنعت ارزهای دیجیتال محسوب میشود.